Nogomet

Gvatemala se "zahvalila" Maradiagi

Maja Giljanović • nedjelja, 19.10.2008.
Gvatemala se "zahvalila" Maradiagi
Foto: Sandro Donda

Ramon Maradiaga više nije izbornik reprezentacije Gvatemale - Savez se riješio 53-godišnjaka dva dana poslije 2:1 poraza od Kube kojima je uvelike kompromitiran njihov plasman dalje u CONCACAF-ovim kvalifikacijama za SP 2010....

Realno gledajući šanse da iz Skupine 1 Gvatemalci izbore prolaz su male - samo je jedna utakmica do kraja treće runde kvalifikacija, a oni su na trećem mjestu iza SAD-a i Trinidad i Tobaga.

Otočani predvođeni nekadašnjim napadačem Manchestera Dwightom Yorkeom u prošlom su kolu neočekivano slavili protiv SAD-a, a istom se s obzirom da su Amerikanci još ranije osigurali sljedeću fazu nadaju i u Gvatemali.

Čak, međutim, i da pobijede 19. studenog u Commerce Cityju u Coloradu ovise još i o utakmici Trinidad i Tobaga protiv slabašne Kube - T&T, naime, dočekuje posljednjeplasirane Kubance s tri boda prednosti nad Gvatemalom, ali izgube li, zbog slabije će gol-razlike skliznuti na treće mjesto.

54-godišnji Maradiaga nekadašnji je reprezentativac Hondurasa s kojim je 1982. izborio Svjetsko prvenstvo, a na čelu je Gvatemale otkada je stigao umjesto Ekvadorca Hernana Gomeza proveo samo pet utakmica od kojih je dvije pobijedio, dvije izgubio i jednu remizirao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!