Ostali sportovi

Siromašni preko bogatih do finala

Tomislav Pacak, HINA • ponedjeljak, 20.10.2008.
Siromašni preko bogatih do finala
Foto: EPA

Igrači baseball momčad Tampa Bay Rays prvi su se put u povijesti kluba (osnovan 1995.) plasirali u veliki finale američke profesionalne MLB lige, takozvani "World series".

Raysi su u odlučujućoj, sedmoj utakmici finala Američke lige na svom Tropicana Fieldu svladali prošlogodišnje MLB prvake Boston Red Soxse sa 3-1.

Raysi su bili najugodnije iznenađenje ove sezone; momčad koja je proteklih godina uglavnom bila simbol za poraze, ove je sezone pretekla slavne, ali i nemjerljivo bogatije Boston Red Soxe i NY Yankeese u divizijskoj utrci, da bi potom i u doigravanju pokazala kvalitetu porazivši u ALCS-u najbolju momčad protekle četiri godine, Red Soxe.

Izuzetno mladi Raysi, s drugim najmanjim proračunom u MLB-u, poveli su protiv Soxa s 3-1, a nakon što su u petoj utakmici prosuli vodstvo od 7:0, mnogi su bili skloni vjerovati da će Red Soxi ispisati još jedan nevjerojatan povratak. Naime, Boston je 2004. svladao Yankeese nakon 0-3, a lani Cleveland Indianse nakon 1-3 u istom stupnju natjecanja. Međutim, Raysi su bili prečvrsti za Red Soxe u odlučujućoj utakmici te su na krilima izvrsnog bacača Garze došli do prve "Svjetske serije" u klupskoj povijesti.

U finalu će Raysi igrati protiv prvaka Nacionalne lige Philadelphia Philliesa, koji su u svojoj dugogodšnjoj povijesti samo jednom osvojili naslov prvaka (1980. godine).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!