Nogomet

Kamerun s Marokom i Togom

Borna Rupnik • srijeda, 22.10.2008.
Kamerun s Marokom i Togom

Danas su u Zürichu ždrijebane skupine posljednjeg kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2010. godine održati u Južnoj Africi. Dvadeset momčadi podijeljeno je u pet skupina po četiri momčadi, a put na najveću svjetsku nogometnu smotru osigurat će samo pobjednici...

Reprezentacije su bile podijeljene u četiri jakosne skupine, prema poretku na službenoj ljestvici Fife. Najveća "mina" u četvrtoj jakosnoj skupini bio je Togo, sudionik prošlog Svjetskog prvenstva, koji je zapao Kamerun, Maroko i Gabon u skupini A.

Najveći protivnici nositeljima u skupinama B i C - Nigeriji i Egiptu - bit će sjevernoafričke reprezentacije, Tunis i Alžir. Skupinu D čine Gana, Mali, Sudan i Benin, a u posljednjoj, skupini E nalaze se Obala Bjelokosti, Burkina Faso, Gvineja i najveće iznenađenje prvog kvalifikacijskog kruga, Malavi.

Svi će se kvalifikacijski susreti odigrati između 28. i 29. ožujka te 14. i 15. studenog sljedeće godine.

Ove kvalifikacijske skupine ujedno su i izlučno natjecanje za Afričko prvenstvo koje će se prije Svjetskog prvenstva održati u Angoli. Na kontinentalnoj će smotri nastupiti tri prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine, a njima će se pridružiti zemlja domaćin. Dvije izrazito popularne afričke reprezentacije, Senegal i Južna Afrika, ispale su već u prvom krugu kvalifikacija.

Kvalifikacije za SP, afrička zona;

Skupina A:
Togo
Kamerun
Maroko
Gabon

Skupina B:
Mozambik
Nigerija
Kenija
Tunis

Skupina C:
Ruanda
Alžir
Egipat
Zambija

Skupina D:
Gana
Benin
Sudan
Mali

Skupina E:
Gvineja
Malavi
Burkina Faso
Obala Bjelokosti

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!