Nogomet

Gambin preokret za finale

Borna Rupnik • srijeda, 22.10.2008.
Gambin preokret za finale
Foto: Sandro Donda

Poznati su finalisti azijske Lige prvaka. U japanskom je polufinalu Gamba na gostujućem terenu šokirala Urawu, a u finalu će se susresti s australskim Adelaideom, koji je u Uzbekistanu obranio prednost iz prve utakmice...

Uzvratna utakmica japanskog obračuna u polufinalu azijske Lige prvaka donijela je veliko iznenađenje. Urawa Redsi su u Osaki izvukli pozitivnih 1:1, a na poluvremenu uzvrata na svom terenu imali su i dodatnu prednost od 1:0. U 36. minuti strijelac je bio nekadašnji napadač Eintrachta iz Frankfurta Naohiro Takahara, a isti je igrač prije poluvremena pogodio i prečku.

Međutim, Gamba Osaka u drugom dijelu postiže čak tri gola i otvara si vrata finala. Iznenađenje je izjednačujućim pogotkom navijestio Satoshi Yamaguchi pet minuta poslije predaha, nakon nabacivanja Yasuhita Enda. Posao su dovršili Tomokazu Myojin u 73. minuti i Endo, zakucavši loptu u mrežu samo četiri minute kasnije.

Adelaide United je u Taškent, na noge Bunyodkoru, doputovao s velikih 3:0 u džepu. Rivaldo i Villanueva, pod dirigentskom palicom Zica, ipak nisu uspjeli izvesti čudo. Australska je obrana izdržala do 79. minute, kada je mrežu gostiju načeo Pardajev, ali to nije bilo dovoljno za prolaz.

Finale se također igra u dvije utakmice, koje su na rasporedu u studenom, a pobjednika čeka i nastup na klupskom svjetskom prvenstvu, koje se u prosincu igra u Japanu.

Azijska Liga prvaka, uzvratni susreti polufinala:
Urawa Reds - Gamba Osaka 1:3 (1:1)
Bunyodkor - Adelaide United 1:0 (0:3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!