Košarka

"U sportu je sve moguće"

Goran Markuš • četvrtak, 23.10.2008.
"U sportu je sve moguće"
Foto: Nikola Movrić

Nakon prvih euroligaških utakmica skupine B puno je toga jasnije, kako nama tako i trenerima momčadi koje će u nastavku natjecanja pokušati još napredovati kako bi se ugurali u probrano društvo Top 16 klubova Eurolige…

Gintaras Krapikas, od prošlog tjedna glavni trener danas poraženog Žalgirisa ne krivi svoje momke za današnji poraz: "Uzmemo li u obzir krizu, posebice onu financijsku, koja trese ovaj klub poraz od Panathinaikosa nije nikakav šok. Pogledajte samo koga sve imaju na klupi – dovoljno je spomenuti samo da bi mnogi treneri diljem Europe htjeli takve igrače u svojim prvim postavama."

"Također, ovo je tipičan primjer kada statistika ne govori pravu istinu. Sa svojih 19 skokova potpuno smo nadskakali protivnika, no ipak smo izgubili sa ogromnih 27 poena razlike. Košarka je takav sport i nadam se kako će Panathinaikos kasnije u sezoni biti naša žrtva na putu u Top 16", završio je Krapikas.

Očekivano, vođa domaćina, Želimir Obradović i više je nego zadovoljan svojom ekipom: "Čestitao bih igračima na odličnoj prvoj utakmici u Euroligi, utakmici u kojoj su u svakom pogledu nadigrali svojeg protivnika. Izuzmemo li posljednje dvije minute prvog poluvremena, kada smo nakratko pali uslijed brda njihovih napadačkih skokova, kontrolirali smo cijeli susret i zasluženo upisali prva dva boda."

Nešto malo oprezniji bio je jedan od šestorice dvoznamenkastih na današnjem susretu, Antonis Fotsis: "Nakon odličnog starta i stvaranja velike razlike nažalost padamo i dopuštamo Žalgirisu da nam se ponovno odupre i potpuno se vrati u susret. Iako smo ovog puta vratili istom mjerom ubuduće ćemo morati pripaziti da se ovakve stvari ne ponavljaju."

Očekivano zadovoljan prvom euroligaškom pobjedom svoje momčadi bio je i trener Montepaschia, Simone Pianigiani: "Napominjao sam da će ovo biti vrlo teška utakmica koja će se morati odigrati na vrlo visokom atletskom nivou. Uspjeli smo zaustaviti njihov ubojiti napad i upravo smo tu dobili današnju utakmicu."

"Da nismo primili nekoliko nepotrebnih trica pred sam kraj utakmice razlika bi nakon susreta, zasluženo, bila ipak značajnija. Bilo kako bilo, u Poljskoj nas očekuje još jedan vrlo težak ispit", zaključio je Pianigiani.

S druge strane trener Prokoma, Tomas Pacesas žali za propuštenim prilikama: "Zadovoljan sam učinkom svoje momčadi, no bilo je previše grešaka u krucijalnim trenucima za iznenađenje u gostovanju. Nedostaje nam iskustva u ekipi i nadam se da ćemo kroz neko vrijeme i ovaj segment uspjeti popraviti jer to je jedini način da se uguramo u Top 16. Bit' će teško, no u sportu je sve moguće."

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Panathinaikos78:51Žalgiris
Montepaschi Siena80:71Asseco Prokom Gdynia
SLUC Nancy54:82Barcelona
1Barcelona 91+163
2Montepaschi Siena 82+85
3Panathinaikos 73+56
4Asseco Prokom Gdynia 28-60
5Žalgiris 28-95
6SLUC Nancy 28-149

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Panathinaikos78:51Žalgiris
Montepaschi Siena80:71Asseco Prokom Gdynia
SLUC Nancy54:82Barcelona
1Barcelona 91+163
2Montepaschi Siena 82+85
3Panathinaikos 73+56
4Asseco Prokom Gdynia 28-60
5Žalgiris 28-95
6SLUC Nancy 28-149

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!