Nogomet

Kina želi Svjetsko prvenstvo u nogometu

HINA • petak, 24.10.2008.
Kina želi Svjetsko prvenstvo u nogometu
Foto: Sandro Donda

Nakon sjajno organiziranih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Pekingu, Kina je pokazala veliki interes i za organizaciju najvećeg nogometnog događaja 2018. ili 2022.

Međunarodna nogometna federacija će uskoro objaviti detalje procedure za kandidaturu, a potom će vodeći ljudi Kineskog nogometnog saveza donijeti konačnu odluku.

"Bilo bi sjajno kada bi Kina ugostila najbolje nogometaše svijeta, no još uvijek nismo donijeli konačnu odluku krećemo li u kandidaturu. No, zanimanje postoji", potvrdio je glasnogovornik Kineskog nogometnog saveza Dong Hua.

Interes za organizaciju World Cupa 2018. godine pokazale su zajedno Belgija i Nizozemska, te Engleska, SAD, Meksiko, Španjolska i Australija.

U Kini vjeruju kako bi imali velike izglede za dobivanje organizacije, posebice nakon velikog uspjeha s Olimpijskim igrama, te sve većeg otvaranja kineskog tržišta zapadnim kompanijama. Plus je i što su stadioni već danas spremni ugostiti najbolje reprezentacije svijeta.

Peking ima dva sjajna objekta - Ptičje gnijezdo sa 80.000 mjesta, te Radnički stadion sa 64.000 mjesta. Za potrebe OI preuređen je i stadion u Šangaju (56.000), te stadioni u Tianjinu (54.000), Shenyangu (60.000) i Qinhuangdau (31.000).

U Kini je nedavno održani i Svjetsko prvenstvo nogometašica, a utakmice su se igrale u Chengdu (42.000), Hangzhou (51.000) i Wuhanu (60.000).

"Ako smo uspjeli organizirati OI uvjereni smo kako bi i SP proteklo bez problema", dodali su u Kineskom nogometnom savezu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!