Nogomet

Ronaldo FIFPro igrač godine

Maja Giljanović • ponedjeljak, 27.10.2008.
Ronaldo FIFPro igrač godine
Foto: HB-Press-Agency

42 države dio su FIFPro organizacije - Svjetske udruge profesionalnih igrača - njih 57.500 izglasalo je Cristiana Ronalda najboljim među sobom za sezonu 2007./2008....

Cristianu Ronaldu priznanje je uručeno danas u Manchesteru, a razdragani je Portugalac koji je naslijedio lanjskog laureata Kaku izjavio: "Osobita je čast kada vas najboljim proglase kolege igrači. Laska glas njih više desetaka tisuća, a svoj trofej bih želio podijeliti sa suigračima i u Machesteru i u reprezentaciji, treneru i izborniku te obitelji i prijateljima".

FIFPro je proglasio i Momčad godine u sistemu 4-3-3 čija vrata čuva Iker Casillas (Španjolska, Real), u obrani su Sergio Ramos (Španjolska, Real), John Terry (Engleska, Chelsea), Carles Puyol (Španjolska, Barcelona) i Rio Ferdinand (Engleska, Manchester), u vezi Steven Gerrard (Engleska, Liverpool), Xavi (Španjolska, Barcelona) i Kaka (Brazil, Milan) te u špici Lionel Messi (Argentina, Barcelona), Fernando Torres (Španjolska, Liverpool) i Cristiano Ronaldo (Portugal, Manchester).

Od 55 nominiranih 21 je iz Premiershipa kojeg slijedi Primera (18), devet ih, pak, igra u Barceloni koja predvodi klupsku listu ispred Chelseaja (osam), a među nacijama najbrojniji su Španjolci (njih devet ispred jednog manje Talijana, dok Hrvata, a o hrvatskim klubovima da ne govorimo, nema).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!