Nogomet

Freddie Ljungberg u MLS-u

Maja Giljanović • ponedjeljak, 27.10.2008.
Freddie Ljungberg u MLS-u
Foto: Davor Sajko

Bivši švedski kapetan Fredrik Ljungberg potpisao je danas jednogodišnji ugovor s novopečenim MLS ligašem Seattle Soundersima...

FC Seattle je u suvlasništvu milijardera Paula Allena, a 31-godišnji bivši švedski reprezentativac najnovija je akvizicija momčadi koja zasad broji samo tri igrača: 24-godišnjeg nekadašnjeg napadača Rennesa i Lorienta, Francuza Sebastiena Le Touxa, 19-godišnjeg gambijskog veznjaka Sannu Nyassija i 38-godišnjeg veterana, nekadašnjeg vratara primjerice Tottenhama i Borussije Mönchengladbach, reprezentativca SAD-a Kaseyja Kellera.

Ljungberga su prvi "prokljuvili" švedski mediji, a Seattle je jutros potvrdio da je nekadašnji igrač Hamlstada i West Hama te devet sezona Arsenala njihov tzv. "designated player".

Radi se o propoziciji poznatoj i kao "Beckhamovo pravilo" kojom se zaobilazi salary cap. Igrač njom, naime, dobija 400.000$ godišnje iz proračuna momčadi, a ostatak novca mu isplaćuje izravno vlasnik kluba neovisno o primanjima ostalih igrača. MLS-ov je ovo pokušaj da se što konkurentnije nosi sa zahtjevima tržišta i u SAD privuče zvijezde tipa recimo engleskog reprezentivca.

Ljungberg koji je sporazumnim raskidom ugovora s Čekičarima od kolovoza bio slobodan igrač stigao je u Seattle umjesto nekadašnjeg mu suigrača u Arsenalu, francuskog reprezentativca Thierryja Henryja za kojeg se još ovog ljeta šuškalo da bi nezadovoljan statusom u Barceloni bio voljan prijeći Atlantik što se, međutim, ispostavilo se, izjalovilo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!