Nogomet

Šahtar doveo suca

Borna Rupnik • srijeda, 29.10.2008.
Šahtar doveo suca
Foto: Nikola Movrić

Nedavno umirovljeni Luboš Michel nije se dugo odmarao od nogometa. Proslavljeni slovački sudac samo tjedan dana nakon povlačenja sa zelenih terena pristao je zarađivati za život u ukrajinskom uredu...

Jedan od ponajboljih svjetskih sudaca, Slovak Luboš Michel, kojem je pripala čast suditi i prošlosezonsko finale Lige prvaka, novi je posao našao u ukrajinskom Šahtaru iz Donjecka. Vlasnik kluba, Rinat Ahmetov, postavio ga je na čelo svog odjela za međunarodna natjecanja.

40-godišnji Michel svoju je sudačku karijeru prekinuo na pravi nogometni način - zbog ozljede. Naime, nije se uspio dovoljno oporaviti od ozljede Ahilove tetive. Michel se zviždaljke prihvatio još 1987. godine, a značku Fife nosi od 1994. Pravdu je dijelio na dva europska i svjetska prvenstva.

Na novom će mu poslu prvenstvena zadaća biti organizacija svih Šahtarovih međunarodnih utakmica, a dobro će mu doći njegovo izvrsno poznavanje stranih jezika. Michel, osim svog slovačkog, govori i engleski, njemački, ruski i poljski jezik.

"Poziv iz Donjecka bio je neočekivan, a ponudu sam prihvatio jer želim ostati u nogometu", izjavio je Michel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!