Vodeni sportovi

Srbija iznevjerila Čavića

Maja Giljanović • četvrtak, 30.10.2008.
Srbija iznevjerila Čavića
Foto: Davor Sajko

Srebrni srpski olimpijac Milorad Čavić kojeg je u Pekingu desetinka i manje dijelila od naslova olimpijskog pobjednika na 100 metara delfin i rušenja pothvata veličanstvenog Michaela Phelpsa razočaran tretmanom napušta Srbiju i seli u Italiju...

Čaviću su nakon OI obećavana "brda i doline", a 24-godišnjak rođen u SAD-u od srpskih roditelja naivno im je isprva povjerovao samo da bi niti tri mjeseca poslije shvatio da su obećanja garantirana od samog državnog vrha zapravo "mazanje očiju".

Čavić je najprije trenirao na Tašmajdanu, ali nakon što se vratio s priprema u Španjolskoj dočekalo ga je brutalno buđenje. Krov na bazenu se, naime, urušio i jedino što mu je preostalo bilo je preseliti se na Banjicu.

Gdje se, pak, smrzavao jer voda se ne grije, a i treninzi su mu se poklapali s terminima rezerviranima za građane i škole plivanja. Shvativši da je u takvim uvjetima nemoguće se adekvatno pripremiti za skorašnje Europsko prvenstvo u 25-metarskim bazenima u Rijeci, Čavić se vratio u Beograd tražeći rješenje kojeg, međutim, nije pronašao.

"U Beograd sam se vratio sa željom da potaknem odgovorne na odrđene pomake, ali nitko ne poduzima ama baš ništa. Ne mogu trenirati i jednim okom motriti hoće li mi krov pasti na glavu. Situacija u državi nije bajna, svjestan sam da ima i bitnijih stvari od sporta, ali vjerovao sam da će se više cijeniti ono što sam učinio za Srbiju", izjavio je.

Europski rekorder i na 50 i na 100 delfin te europski prvak iz Eindhovena u ožujku (50 delfin) rezignirano je prije selidbe u talijansku Ispru (Lombardija) zaključio: "Ovdje samo gubim vrijeme. Krivo mi je, ali drugog rješenja jednostavno ne vidim".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!