Nogomet

Nastavljaju se Riverove muke

Maja Giljanović • nedjelja, 02.11.2008.
Nastavljaju se Riverove muke
Foto: Sandro Donda

Prvaci prošle Clausure, River u ovoj sezoni iz kola u kolo spada na sve niže grane. Igrači trenera Diega Simeonea u 13. su kolu Aperture izgubili i šesti put ove sezone, a bez pobjede su ostali i 11. utakmicu u nizu...

Los Millionarios su protiv Lanusa istrčali s čak devetoricom novih igrača u odnosu na remi (1:1) protiv Newell's Old Boysa u srijedu, ali sav njihov entuzijazam ekspresno je splasnuo vodstvom domaćina nakon samo 5. minuta (Lagos). Velasquez je u drugom poluvremenu potvrdio pobjedu - Lanus njom izbija na četvrto mjesto, dok River ostaje na mršavih devet bodova.

River visi i u Copi Sudamericani. Ne preokrene li u četvrtak, naime, 1:2 u Guadalajari protiv Meksikanaca koji su ih matirali na El Monumentalu u prvoj utakmici četvrtfinala, nekadašnjem Gauču (treći je u povijesti po broju nastupa iza Ayale i Zanettija) te bivšem igraču među ostalima Atletica, Intera i Lazija Diegu Simeoneu, upozoravaju iz Buenos Airesa, odbrojani su dani.

Jedina utjeha navijačima zasad su regule Saveza: o momčadima koje ispadaju iz lige odlučuje se na temelju rezultata u posljednjim trima sezonama.

Tigre je, pak, propustio pojačati pritisak na San Lorenzo koji kasnije večeras putuje Boci. Neočekivano su posrnuli protiv Argentinos Juniorsa dojučer predzadnje momčadi lige i ostali drugi iza San Lorenza koji vodi zbog bolje gol-razlike te ima tu utakmicu viška.

Huracan je proslavio 100. obljetnicu kluba trijumfom protiv Estudiantesa i to usprkos igraču manje punih pola sata. Tri boda kojima su primjerice Riveru odmakli šest bodova osvojili su u 88. minuti (Esmerado).

Argentina, 13. kolo:
Huracan - Estudiantes 1:0, Argentinos Juniors - Tigre 2:0, Lanus - River Plate 2:0, San Martin - Colon 1:1

Tablica:
1.San Lorenzo 12 8 2 2 +12 26
2.Tigre 13 8 2 3 +8 26
3.Boca Juniors 12 7 2 3 +8 23
...
20.River Plate 13 1 6 6 -6 9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!