Nogomet

Mascherano preuzima kapetansku vrpcu

Borna Rupnik • utorak, 11.11.2008.
Mascherano preuzima kapetansku vrpcu
Foto: EPA

Nakon novog izbornika, argentinska nacionalna vrsta dobila je i novog kapetana. Prema željama Diega Maradone, ta će čast pripasti nogometašu Liverpoola, Javieru Mascheranu...

Kapetansku vrpcu reprezentacije Argentine ubuduće će nositi Javier Mascherano. 24-godišnji vezni igrač engleskog Liverpoola prvotno je odbio Maradonin prijedlog, objasnivši kako se ne osjeća spremnim za tu ulogu.

No, čini se kako su sposobnosti uvjeravanja Malog zelenog prilično dobre. "Uspio sam ga uvjeriti. Objasnio sam mu što mislim o njemu i što mislim da može ponuditi momčadi", rekao je Diego Maradona po povratku sa šestodnevne europske turneje, tijekom koje je posjetio brojne argentinske nogometaše na radu na našem kontinentu.

Mascherano je za Argentinu odigrao 45 susreta, u kojima je postigao i dva pogotka. Klupsku je karijeru započeo u momčadi River Plate, a kasnije je nastupao za Corinthians, West Ham i naposljetku Liverpool.

Uskoro se očekuje i imenovanje Maradoninog pomoćnika, a najbolje izglede za tu ulogu ima bivši reprezentativac Oscar Ruggeri. Oko izbor pomoćnika vodi se žustra rasprava, jer je Maradona ranije na toj dužnosti želio Josea Luisa Browna i Sergija Batistu, ali se zatim predomislio i sada zagovara Ruggerija. Nekadašnji branič ima pomalo neslavan trenerski učinak - u svim je dosadašnjim klubovima vrlo brzo zaradio otkaze.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!