Ostali sportovi

HASTK Mladost poražen u Zagrebu

Antonija Pavlić • utorak, 11.11.2008.
HASTK Mladost poražen u Zagrebu

HASTK Mladost Iskon nije uspio u svojoj dvorani u Zagrebu u 3. kolu Lige prvakinja nakon senzacionalne pobjede nad MFS Heerlenom u prošlom kolu, svladati još jednog respekta vrijednog protivnika. Prejak je za Boroš, Yan Li i Đurak bio 3B Berlin TT, koji je slavio s 3:1, ponajviše zahvaljujući inspiriranoj Georgini Pota.

U premijernom je susretu prvi reket zagrebačkog kluba, Tamara Boroš odigrala težak susret u pet setova protiv Ah Sim Song, te je iako je na trenutke bila dosta dekoncentrirana, prepustivši protivnici dva seta, u ključnim trenucima uspjela zadržati mirnoću i u zadnjem setu s 11:7 doći do prvog boda za svoj klub.

Yan Li u svoj meč nije ušla dobro, previše je griješila i dopustila protivnici da se razmaše. Pota je počela pogađati nemoguće, te je ishod seta sudeći po prikazanoj igri, na koncu bio i realan (1:3).

Mirela Đurak se u trećem susretu protiv Tanje Hain-Hoffman nije uspjela ravnopravno boriti i uzeti set, Hoffman je suvereno prošišala susretom, s 3:0 je u setovima donijela svojoj momčadi vrlo važan drugi bod.

U odlučujućem je susretu za Mladost ponovno nastupila Tamara Boroš i priredila gledateljima u Domu sportova prave šokove. Nakon početna dva seta koje je uknjižila na svoj konto, Zagrepčanka je u nastavku pala i kao i Yan Li nešto ranije dopustila Poti da se razmaše i počne pogađati zaista nemoguće.

Dva je puta zaredom Pota set osvojila s 8:11, te je o pobjednici trebao odlučiti peti set. Boroš se i tada dobro držala protiv sve bolje Mađarke, te je čak imala i meč-loptu, no nažalost neiskorištenu. Konačan rezultat - 2:3 za Potu i 1:3 za 3B Berlin.

Težak raspored našim predstavnicama već sutradan donosi ogled 4. kola Srednjoeuropske lige protiv Szekszard AC, jednog od četiri najbolja mađarska kluba. Srednjoeuropska je liga podsjetimo natjecanje između šest država: Slovenije, Slovačke, Češke, Mađarske, Austrije i Hrvatske.

HASTK Mladost Iskon - 3B Berlin TT 1:3
Tamara Boroš – Ah Sim Song 3:2 (10:12, 15:13, 11:8, 9:11, 11:7)
Yan Li – Georgina Pota 1:3 (8:11, 11:5, 5:11, 6:11)
Mirela Đurak – Tanja Hain – Hofmann 0:3 (5:11, 4:11, 1:11)
Tamara Boroš – Georgina Pota 2:3 (11:8, 12:10, 8:11, 8:11, 12:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!