Vodeni sportovi

Sanja Jovanović krenula pobjednički

Maja Giljanović • utorak, 11.11.2008.
Sanja Jovanović krenula pobjednički
Foto: Davor Sajko

Svjetska rekorderka Sanja Jovanović osvojila je prvo mjesto na "svojih" 50 metara leđno, a Peter Marshall je oborio i drugi svjetski rekord večeras...

Hrvatska je plivačka heroina jutros u kvalifikacijama 50 leđno nagovijestila da se plivačkoj karavani koja je odavno još u Belo Horizonteu krenula u sezonu priključuje u punoj formi. Isplivala je Dubrovkinja, naime, 27.97 i u finale se plasirala kao druga iza Fabiole Moline.

U večerašnjem finalu Jovanović je Brazilku, međutim, nadjačala i ispred dosad u Svjetskom kupu pobjednice mitinga u Brazilu, Južnoafričkoj Republici i Rusiji prošli tjedan osvojila prvo mjesto.

Vrijeme svjetske rekorderke iz Manchestera u ožujku (26.37) je iznad 27 sekundi - 27.16 - ali dovoljno da Molina zaostane 29 stotinki, odnosno trećeplasirana Sophie Edington koja je, pak, pobijedila u Sydneyju, 42 stotinke.

Amerikanac Peter Marshall je nakon Camerona van der Burgha na 50m prsno srušio svjetski rekord na 100m leđno. Njegovih 49.94 nadmašilo je 49.99 sunarodnjaka mu Ryana Lochtea iz Šangaja 2006.

Drugo je mjesto osvojio gost splitskog mitinga Randall Bal (50.30), a treće Australac Robert Hurley (51.01).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!