Nogomet

Hajduk i Slaven u lovu na prednost

Bernard Jurišić, Tomislav Globan • utorak, 11.11.2008.
Hajduk i Slaven u lovu na prednost
Foto: Bruno Karadža

Najjači par četvrtfinala Hrvatskog kupa svakako je okršaj između Hajduka i Slaven Belupa. Splićani su pod palicom Ante Miše nanizali tri pobjede uz dojmljivu igru, a "farmaceuti" su uzdrmani nedjeljnim porazom od Varteksa...

Kup, dvije u prvenstvu, pa opet Kup. Ante Miše zadovoljio je i navijače i klupske čelnike u 270 odrađenih minuta, a u sjeni priča o Avramu Grantu Hajduk s Mišom očekuje izazovnih desetak dana. Prvi u nizu teških iskušenja je prvi susret četvrtfinala Kupa protiv Slaven Belupa.

Ove dvije momčadi "ganjanju" se na drugom mjestu prvenstvene ljestvice i pokušavaju Dinamu "puhati za vratom". Međutim, uspjeh u Kupu i nastavak natjecanja na proljeće za obje bi momčadi donio značajan podstrek za dodatno ojačavanje redova tijekom zime.

Hajduk iza sebe ima dva dobra prvenstvena izdanja i pobjede protiv Varteksa i Zagreba, a u tom vremenskom razdoblju Slaven je uzeo samo bod u Zadru i izgubio lokalni derbi od Varteksa. Ako je suditi prema ta dva ispita, Hajdukovci su trenutno u boljoj formi od svojih koprivničkih gostiju. No, "bili" su svoje navijače već navikli na "toplo-hladna" izdanja ove sezone, pa je nemoguće prognozirati u kakvom će ih izdanju gledati u srijedu od 17 sati.

U momčad se vraća Ibričić i to silom prilika - u vrh napada. Oba Hajdukova klasična napadača Kalinić i Bušić su izvan stroja, pa će napadački tandem činiti BiH tandem Ibričić - Bartolović. Jurica Buljat izborio se za stopersko mjesto uz Pandžu, a trebao bi se vratiti i kapetan Andrić, koji je zbog temperature preskočio Zagreb. Kod Koprivničana nedostaje razigravač Posavec, koji se ozlijedio u nedjelju protiv Varteksa.

Slaven u Split putuje nakon neugodnog i iznenađujućeg poraza od Varteksa čime su prekinuli jednoipolgodišnji niz bez poraza na svom Gradskom stadionu. Strateg Koprivničana svjestan je da njegovu momčad čeka izuzetno težak zadatak.

"Hajduk je podigao formu u posljednje vrijeme, momčad im je u uzlaznoj putanji. Mi u prvenstvenom gostovanju na Poljudu nismo ostvarili dobar dojam, ali svaka je nova utakmica prilika za dokazivanje. Nastojat ćemo odigrati kvalitetno pred splitskom publikom", najavio je utakmicu na Poljudu trener gostiju Mile Petković, a prenio portal koprivnica.net.

Najopasniji igrač Farmaceuta, Bojan Vručina, ne opterećuje se pričama o prelasku na Poljud u zimskoj stanci te dodaje: "Odgovarao bi nam neriješeni rezultat s postignutim pogotkom, čak i 0:0 ostavilo bi nam velike šanse. Za realne izglede za polufinale mislim da bi dobar bio čak i poraz s jednim golom razlike, ukoliko mi uspijemo zabiti bar jednom."

Slaven bi trebao istrčati u identičnom sastavu kao i protiv Varteksa, s jedinom razlikom što će umjesto ozlijeđenog Posavca nastupiti Nikola Šafarić.

Prva utakmica četvrtfinala igra se u srijedu u 17 sati, a moći ćete je pratiti u tekstualnom prijenosu s poljudskog stadiona izravno na Sportnet.hr.

HAJDUK: Subašić - Pandža, J.Buljat, Rubil, Strinić - Skoko, Andrić, Gabrić, M.Buljat - Ibričić, Bartolović.

SLAVEN BELUPO: Rodić - Rogulj, Kokalović, Purić, Čaval - Poldrugač, Šafarić, Gregurina, Jajalo - Jurić, Vručina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!