Vodeni sportovi

36. međunarodni miting Mladosti

Maja Giljanović • srijeda, 12.11.2008.
36. međunarodni miting Mladosti
Foto: Nikola Movrić

22. i 23. ovog mjeseca u organizaciji Hrvatskog akademskog plivačkog kluba Mladost održava se 36. međunarodni miting Mladosti...

Mitingu koji iz godine u godinu pohodi elita - lani smo primjerice u ŠP Mladost gledali Janu Kločkovu, Mirnu Jukić, Petera Mankoča, Stanislasa Donjeca, Guyja Barneu, Denisa Silantijeva, Darrena Mewa, itd. - ni ovog puta neće izostati atraktivna imena.

Direktor Ivan Varvodić potvrdio je tako među ostalima aktualno europsko srebro u 50-metarskim bazenima na 100 m delfin Slovenca Mankoča, višestruku europsku prvakinju i olimpijsku broncu iz Pekinga na 100 m prsno Jukić, bivšeg svjetskog prvaka na 50 m prsno Engleza Jamesa Gibsona te hrvatsku reprezentaciju kojoj je miting Mladosti posljednja provjera pred Europsko prvenstvo u 25-metarskim bazenima, koje se u prosincu održava u Rijeci.

U kontaktima su organizatori još i s višestrukim olimpijskim srebrom, bivšim svjetskim te aktualnim europskim prvakom Mađarom Laszlom Csehom, odnosno olimpijskim pobjednikom na 100 metara slobodno Alainom Bernardom.

Bivši svjetski rekorder na 50 slobodno, Francuz je u Zagrebu nastupio 2006. i osvojio drugo mjesto iza našeg Duje Draganje. 25-godišnjak je navodno spreman odazvati se pozivu, a hoće li, izgleda da je u rukama nacionalnog mu saveza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!