Nogomet

"Mi ćemo igrati nogomet"

Bernard Jurišić • srijeda, 12.11.2008.
"Mi ćemo igrati nogomet"
Foto: Bruno Karadža

"Tužno" i "smiješno", riječi su koje su se miješale prilikom pražnjenja poljudskog stadiona nakon današnje prve utakmice četvrtfinala Kupa između Hajduka i Slavena. Koprivničani su održali dobar rezultat za uzvrat, ali način na koji su to napravili razočarao je 5.000 nogometa željnih gledatelja u Poljudu...

Hajduk je 90 minuta napadao vrata Slaven Belupa, ni nije uspio stvoriti nikakvu zalihu za uzvratni susret četvrtfinla Kupa. Sjajni pričuvni vratar Tomislav Pelin bio je nepremostiva prepreka Hajdukovcima, no više od njegovih vrhunskih obrana utakmicu je obilježila praktično sramotna predstava Koprivničana.

U 90 minuta Koprivničani praktično nisu prešli centar, kamoli ozbiljnije ugrozili Hajdukova vrata. A kad su u 39. minuti isključenjem Nicholasa ostali s igračem manje, dotadašnjem bunkeru pridodali su krađu vremena dugotrajnim izležavanjem praćenim misterioznim oporavcima. Za svoju "taktiku" nagrađeni su gromoglasnim zvižducima i pogrdama s tribina, koje nisu imale razumijevanja za "cilj opravdava sredstvo" u izvedbi trećeplasirane momčadi našeg prvenstva.

Ni "tihi Miše" nije uspio skriti razočaranje Slavenovom nezainteresiranoću za igranje nogometa. "Ne znam zašto su Slavenovi igrači toliko vremena proveli ležeći na zemlji, jer utakmica uopće nije bila ni gruba, ni oštra. Oni su došli igrati na rezultat, reći će da cilj opravdava sredstvo i za njih je ispalo dobro. No, mi se u Koprivnicu nećemo ići braniti kao oni ovdje, nego ćemo ići igrati nogomet".

Iako to današnjih 90 minuta nikad ne bi sugeriralo, remi bez pogodaka u ulogu favorita za prolaz u polufinale stavlja koprivničku momčad. "Rezultatom sam nezadovoljan, ali igrom nisam. Stvorili smo mnogo šansi protiv Slavena koji se u Split došao isključivo braniti. Bilo smo bolji tijekom svih 90 minuta i nemam što zamjeriti svojim igračima. Nedostajao je samo pogodak. Dali su maksimalan trud i napor i mogu im samo čestitati."

Koprivnički strateg Mile Petković bio je zadovoljan konačnim ishodom. "Zadovoljan sam, međutim, 0:0 nam ne donosi neku konkretnu prednost, jer Hajduk danas nije onaj s početka prvenstva. U Koprivnici nas čeka još jedna neizvjesna utakmica, a mi smo ovdje došli upravo po rezultat koji bi odluku prebacio na naš stadion."

Petkovića nije smetao dojam da je Slaven Belupo ostao dužan barem malo nogometa dobro popunjenim poljudskim tribinama. "Nisam igračima rekao da kradu vrijeme i ne bih komentirao to navodno 'ležanje'. Na poluvremenu sam im rekao da svaki od njih mora dati 10% više u drugom poluvremenu kako bismo nadomjestili isključenog igrača. Pratila nas je sreća, svjesno smo pustili Hajduka malo bliže svojim vratima računajući da se možemo obraniti".

Kao završni dojam s današnje utakmice možemo samo još jednom istaknuti razočaranje što je u utakmici dvije momčadi iz samog vrha hrvatskog nogometa, samo jedna od njih željela igrati nogomet. Često se žalimo kako su nam stadioni prazni, ali poruka koju je svojom predstavom danas poslala trećeplasirana momčad 1. HNL pred 5.000 razočaranih gledatelja, sigurno neće pomoći da nam tribine budu punije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!