Nogomet

"Engleskoj treba hrvatski štih"

Zoran Zdelar • četvrtak, 13.11.2008.
"Engleskoj treba hrvatski štih"
Foto: Kristijan Komarica

Znate li što je trenutno najveća želja aktualnog engleskog nogometnog izbornika Fabija Capella? Voditi mladu englesku reprezentaciju na Olimpijskim igrama 2012. godine te njima, kao i seniorima, podariti hrvatski štih igre...

Engleski izbornik Fabio Capello otvorio je dušu i otkrio je jednu svoju veliku želju. Čak i neki od najuspješnijih svjetskih trenera nemaju sve, a kad je u pitanju Capello to je nastup na Olimpijskim igrama, koje svojim duhom privlače sve sportaše još od razdoblja Antičke Grčke.

Ugovor Capella kao engleskog izbornika ističe prije 2012. godine, a talijanski strateg nada se da će nakon toga moći preuzeti englesku olimpijsku reprezentaciju kako bi ih vodio na najvećoj sportskoj manifestaciji. "Tada ću imati 66 godina i vjerojatno ću biti blizu odlaska u mirovinu. U tom razdoblju želim putovati svijetom i upoznavati stare kulture koje me fasciniraju. No, prije toga htio bih ispuniti još jedan san – nastup na Olimpijskim igrama."

"To je nešto što mi nije bilo omogućeno još dok sam bio nogometaš, a i dan danas žalim što još uvijek nisam bio na Olimpijskim igrama", rekao je Capello.

No, konkurencija za izbornika engleske nogometne olimpijske reprezentacije je iznimno oštra, kao jedan od najvećih favorita navodno kotira aktualni trener Manchester Uniteda, Alex Ferguson.

Kad je u pitanju engleska A reprezentacija, kojoj je trenutno na čelu, Capello otkriva da je mogao izbornik Engleske postati još prije osam godine kad mu je bio ponuđen angažman, ali je tada ipak izabran Šveđanin Sven-Goran Eriksson.

Capello je svoj posao izbornika iznimno ozbiljno shvatio i želi utjecati na njihove nogometaše kako bi prihvatili jedan drukčiji stil nogometa. Ukratko, Capello želi Englezima udahnuti štih nogometa koji preferiraju neke druge europske države, a među njima i Hrvatska. "Želim Engleskoj dati štih nogometa kakvog igraju Francuzi, Talijani, Grci i Španjolci, pa čak i Portugalci te Hrvati. Sve su to nacije koje su u proteklih deset godina mnogo napravile na velikim smotrama s izuzetkom 2002. godine kad je svjetski prvak postao Brazil", rekao je legendarni Talijan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!