Nogomet

Tanasijević dekretom na čelo Zvezde

Maja Giljanović • petak, 14.11.2008.
Tanasijević dekretom na čelo Zvezde
Foto: Sandro Donda

Burnim je zasjedanjem Skupštine FK Zvezde za predsjednika nekadašnjeg europskog prvaka izabran Dobrivoje Tanasijević...

Dosadašnji vršitelj dužnosti predsjednika Zvezde Den Tana je dobio glas 45 članova skupštine, devet ih je glasalo protiv, a šest je bilo suzdržano.

Tanasijević je time osvojio mandat na sljedećih pet godina, a nakon što je skupština usvojila ostavku bivšeg predsjednika Toplice Spasojevića.

U uzavreloj atmosferi na granici incidenta Tanasijevićevom protukandidatu - favoritu veterana Crveno-belih među ostalima primjerice Dušana Savića, Vladimira Petrovića i Stanislava Karasija - Zoranu Bingulcu nije dozvoljeno niti da iznese svoj program skupštinarima, dok je Tanasijević naprotiv svoj plan ozdravljenja kluba iznio u biografiji (!).

Novi predsjednik sada ima 90 dana da imenuje kandidate (njih sedam) koji će kompletirati Upravni odbor, a sramotnim tretmanom Bingulca i navijači se osjećaju pokradenima jer je Bingulac, naime, najavljivao da će vrata kluba širom otvoriti Draganu Džajiću i legendi jugoslavenskog nogometa prepustiti da sam izabere funkciju u novom sazivu FK Zvezde.

Dobili su, međutim, Tanasijevića - biznismena koji je u Los Angelesu zgrnuo milijune - ironični su "kelnera". On s druge strane sarkastično uzvraća: "Čak niti kelner nisam bio nego samo pomoćnik konobara. Svima, pak, kojima je taj podatak trn u oku poručujem da sam 'težak' nekih 100 milijuna dolara i sasvim mi ih sigurno nitko nije dao jer su mi lijepe oči. A ja ću sav taj trud i energiju sada unijeti u Zvezdu i vratiti je gdje i pripada - u sam europski vrh".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!