Nogomet

Bonačić želi natrag u Iran

Zoran Zdelar • petak, 14.11.2008.
Bonačić želi natrag u Iran
Foto: Bruno Karadža

Hrvatski trener Luka Bonačić trenutno radi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, no njih bi vrlo rado napustio i preuzeo neki klub u Iranu...

Nekadašnji Hajdukov strateg Luka Bonačić trenutno je zaposlen kao trener u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje vodi Al-Nasr, ali čini se da tamo i nije previše zadovoljan te bi najradije preuzeo neki klub u Iranu.

Bonačić je uvjeren da su nogometaši u Iranu mnogo profesionalniji i kvalitetniji, pa se nada da će uskoro primiti ponudu nekog iranskog kluba. "Nadam se da ću raditi u Iranu jer su tamošnji nogometaši bolji tehničari, a ja više preferiram takav stil nogometa. Mogućnosti iranskih i arapskih nogometaša jednostavno su neusporedive", rekao je Bonačić koji se zbog "privatnog posla" i uputio privremeno u Iran.

53-godišnji hrvatski trener karijeru je započeo 1992. godine i otad je vodio ukupno 14 klubova (dva puta Hajduk), a u Iranu je već vodio Sepahan Isfahan, kojeg je preuzeo 2006. godine i vodio ga dvije godine. S njim je osvojio i nacionalni Kup te ih je uveo u finale azijske Lige prvaka gdje je poražen u dvoboju s Urawom, ali je došlo do prekida suradnje nakon nesuglasica s čelnicima kluba.

Trenutno je Bonačić vezan s 18-mjesečnim ugovorom s klubom iz Dubaija, no to ipak ne bi trebalo predstavljati veću prepreku ukoliko mu netko u Iranu ponovno ponudi toliko željeni angažman.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!