Zimski sportovi

Grange vodi, Kostelić blizu postolja

Petar Plevnik • nedjelja, 16.11.2008.
Grange vodi, Kostelić blizu postolja
Foto: Nikola Movrić

Jean-Baptiste Grange vodeći je nakon prve vožnje prvog ovosezonskog slaloma u Leviju. Francuz ima 25 stotinki sekunde prednosti u odnosu na Amerikanca Teda Ligetya te dodatnu stotinku više u odnosu na trećeg Bodea Millera. Blizu postolja je i Ivica Kostelić, koji se uoči druge vožnje nalazi na šestom mjestu...

Već je prva vožnja prvog ovosezonskog slaloma u Leviju potvrdila kako ćemo i ove sezone moći uživati u vrlo izjednačenim utrkama. Naime, čak se 13 natjecatelja nalazi unutar jedne sekunde, od čega su prva trojica unutar svega trideset stotinki.

Najbolju prvu vožnju odvozio je prošlosezonski viceprvak u slalomu Jean-Baptiste Grange. Agresivnom vožnjom Francuz je uspio ostvariti 25 stotinki prednosti u odnosu na drugoplasiranog Teda Ligetya, koji je pomalo iznenadio odličnom vožnjom, drugim mjestom zaskočivši Austrijance Raicha i Herbsta.

A da je uvijek spreman na odličnu vožnju sa startnim brojem 31 potvrdio je i Bode Miller. Odlična vožnja, posebice u donjem dijelu staza donijela je Bodeu treće mjesto sa samo 26 stotinki zaostatka u odnosu na vodećeg Grangea, svrstavši ga time u najuži krug kandidata za pobjedu.

Ivica Kostelić odvozio je solidnu vožnju, rekli bi smo u svom stilu. Tehnički besprijekorno, ali dosta suzdržano, što i nije začuđujuće s obzirom na peh u Söldenu i činjenicu da je riječ tek o prvom slalomu sezone. Zaostatak od 74 stotinke za vodećim Grangeom možda se čini nedostižnim, ali tješi činjenica da Ivica zaostaje nešto manje od pola sekunde za Amerikancima Ligetyem i Millerom, a budući da će druga staza koju postavlja Ante Kostelić biti sasvim sigurno puno zahtijevnija, što svakako odgovara Ivici, dobrom drugom vožnjom Kostelić bi se mogao umiješati u borbu za sam vrh.

Dalibor Šamšal nije uspio završiti prvu vožnju nakon što je lijevom skijom zakačio jedna vrata na strmini, a skija mu je zatim otpala.

Svjetski kup, Levi, slalom, prva vožnja:
1. Jean-Baptiste Grange (Fra) 51.72
2. Ted Ligety (SAD) +0.25
3. Bode Miller (SAD) +0.26
4. Benjamin Raich (Aut) +0.58
5. Manuel Herbst (Aut) +0.62
6. Ivica Kostelić (Hrv) +0.74
7. Andre Myhrer (Swe) +0.76
8. Julien Lizeroux (Fra) +0.81
8. Mario Matt (Aut) +0.81
10. Steve Missilier (Fra) + 0.91
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!