Nogomet

Egipćani "drmaju" Afrikom

Maja Giljanović • ponedjeljak, 17.11.2008.
Egipćani "drmaju" Afrikom
Foto: Sandro Donda

Nezabilježenim dosad u povijesti šestim naslovom prvaka Afrike egipatski je Al-Ahly potvrdio apsolutnu dominaciju Egipta u afričkom nogometu...

Al-Ahly je u uzvratu finala Lige prvaka protiv Coton Sporta sačuvao prednost iz prve utakmice. Kamerunci su u Garoui izborili 2:2 čime je Al-Ahly slavio ukupno s 4:2 te prisvojio svoj četvrti naslov prvaka Afrike u zadnjih osam godina.

Klupska titula stiže nakon reprezentativne u Kupu nacija, a drugi im je ovo put nakon 2006. da su osvojili i Ligu prvaka i kontinentalno prvenstvo.

U Al-Ahlyju je čak šestorica igrača koja su slavila protiv Gane u veljači, a upravo je njihovo iskustvo trener Manuel Jose istaknuo ključnim: "Ova generacija ima 'štofa' podariti navijačima još uspjeha".

Egipat ima više naslova u Kupu nacija i Ligi prvaka nego bilo koja druga afrička nacija, ali iznenađujuće su slabi što se tiče Svjetskih prvanstava - samo su se dvaput izborili za završnicu - 1934. i 1990. - te im je sveti cilj u ožujku u finalnoj fazi kvalifikacija izboriti SP 2010. u Južnoafričkoj Republici.

Afrička Liga prvaka, uzvratna utakmica:
Coton Sport - Al-Ahly 2:2 (2:4 agg.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!