Nogomet

Otežali Ronaldo se vratio na teren

Maja Giljanović • utorak, 18.11.2008.
Otežali Ronaldo se vratio na teren
Foto: Mario Jurišić

Prve je minute nakon teške ozljede zadobivene 13. veljače odigrao Ronaldo, ali još je miljama trostruki laureat Fifinog izbora za igrača godine - 1996., 1997., 2002. - daleko od povratka natjecateljskom nogometu...

Brazilac je, naime, sudjelovao u dobrotvornoj utakmici pod okriljem Ujedinjenih naroda - Ronaldo i prijatelji s jedne te Zinedine Zidane i njegovi prijatelji s druge strane.

U srcu Maroka u Fesu na ezgibiciji je zaigralo 50-tak nogometaša te nogometašica poput najbolje igračice svijeta Brazilke Marte, ali svi su zapravo iščekivali kako će se ponijeti Ronaldovo koljeno.

32-godišnjak je na travnjaku proveo 22 minute i sasvim je izdušio. Previše se u ovih devet mjeseci razdebljao, a kasnije upitan za komentar, izjavio je da "slijedi poseban program oporavka". U prognoze kada bi mogao biti spreman zaigrati na "pravoj", a ne egzibicijskoj utakmici, nije se želio upuštati.

Reda radi spomenimo i rezultat. 6:5 su pobijedili Ronaldovi, ali Zizou je i golom što ga je sam zabio i asistencijama suigračima još jednom svima pokazao bez kakve je igračine svijet ostao kada se 2006. Francuz - i sam triput Fifin igrač godine 1998., 2000. i 2003. - izgleda puno prerano odlučio umiroviti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!