Nogomet

"Prijateljske utakmice ne postoje"

Zoran Zdelar • utorak, 18.11.2008.
"Prijateljske utakmice ne postoje"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ako se pita engleskog izbornika, prijateljske utakmice uopće ne postoje. Fabio Capello traži od svojih reprezentativaca maksimum na svakoj utakmici...

Engleski izbornik Fabio Capello nakon brojnih novina i dalje iz rukava izvlači odluke s kakvim se na Otoku dosad inače i nisu toliko često susretali. Talijanski strateg je tako odlučio ne vjerovati igračima i njihovim klubovima koji su javili da su reprezentativci ozlijeđeni i ne mogu se odazvati za prijateljsku utakmicu s Njemačkom, koja je na rasporedu u srijedu navečer.

Capello će tražiti od svih igrača kojima je namjeravao uputiti pozivnicu da dođu na pregled kod njegovog liječnika, kako bi on potvrdio ozljedu. Iznimka nisu ni veznjaci Steven Gerrard i Frank Lampard, koji su se ozlijedili u posljednjoj utakmici, a u Londonu su obojica već pregledana.

"Gerrarda i Lamparda smo provjerili te će biti u konkurenciji za nastup i u idućim utakmicama reprezentacije. To će postati pravilo za sve ozlijeđene igrače ubuduće, naš liječnik će morati pregledati sve", rekao je Capello. Trenutno su ozlijeđeni također i David Beckham, Michael Owen, Emile Heskey te Joe Cole.

Zbog svih tih izostanaka Capello ima mnogo prostora za eksperimentiranje u dvoboju s Njemačkom, a Talijan se tome raduje. "Sretan sam zbog toga što će sutra priliku dobiti neki igrači koji u Premiershipu igraju vrlo dobro i želim provjeriti u kakvom su stanju i mogu li nam pomoći. Nadam se da ću mnogo toga otkriti protiv Njemačke, bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici. Za mene ne postoje prijateljske utakmice, u prijateljskom ozračju prolazi tek trening prije utakmice", kazao je izbornik Engleske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!