Zimski sportovi

Zamke Ante Kostelića iznenadile skijaše

Antonija Pavlić • srijeda, 19.11.2008.
Zamke Ante Kostelića iznenadile skijaše
Foto: Nikola Movrić

Lucidnost Ante Kostelića ponovno je došla do izražaja u drugoj vožnji prve slalomske utrke u finskom Leviju. Svoju teoriju kako Svjetski kup zahtjeva i treba puno teže i dostojnije staze no one koje više sliče na regionalna natjecanja, proveo je u djelo u nedjeljnoj utrci i time "izbacio" i iznenadio mnoge velike skijaše...

Iznenadila je postava druge vožnje prve slalomske utrke u finskom Leviju mnoge skijaše. Postavljač staze, Ante Kostelić, poznat je po nepredvidljivosti i zahtjevnim stazama u kojima se "ne možeš samo spustiti pa što bude već moraš itekako razmišljati da bi došao do cilja".

Svoje mišljenje o stazi dao je i skijaš koji je u cilj ušao kao drugi sa 79 stotinki zaostatka za Jean-Baptiste Grangeom, Bode Miller. "Ne sjećam se da sam ikada u životu vozio stazu s takvim rasporedom vrata. Jako sam se iznenadio, to je bilo u najmanju ruku čudno i neuobičajeno. Potrebna je bila velika koncentracija kako bi se izbjegle pogreške."

Na utrku, u kojoj je prvi puta nakon 2004. stao na pobjedničko postolje u utrci slaloma nema nikakve zamjerke. "Da, dugo me nije bilo na podiju iako sam puno puta bio blizu ali uvijek je nedostajao taj jedan korak, kada sam se trebao sabrati i odvoziti dobru drugu vožnju. Danas je bilo važno da uđem u cilj, 80 bodova i drugo mjesto je za mene veliki uspjeh. Grange je bio nedostižan, o tome uopće neću pričati.".

"Puno sam radio na slalomu ovog ljeta i ovo je za mene veliki uspjeh", rekao je pobjednik utrke, već spomenuti Francuz Grange. "Osjećam se dobro na skijama i pun sam samopouzdanja. U prvoj sam vožnji prednost stekao na ravnom dijelu, na strmom je već bilo teže no prošlo je dobro. U drugoj sam vožnji koja je bila veoma teška pogriješio na ravnom dijelu dok sam skijao odlično na strmom.", sa smijehom će 24-godišnjak.

"Kada pogledam cijelu prošlu sezonu primijetit ću da sam odvozio loše strme dionice, drago mi je što se i to sada popravlja. Osim slaloma u kojem ove sezone očekujem nešto više, želim napredovati i u veleslalomu, a nadam se i prvom postolju, tko zna..."

Treće je mjesto pripalo konačno i Austrijancu, svjetski prvak Mario Matt obranio je u Finskoj austrijsko skijanje i osvojio premijernih 50 bodova. "Uvijek je dobro startati kako treba, prošlih godina sam morao prolaziti faze u kojima sam bio potpuno izvan forme.", kratko je samo prokomentirao austrijski skijaš.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!