Košarka

Panionios kroz dva produžetka

Branimir Korać • četvrtak, 20.11.2008.
Panionios kroz dva produžetka
Foto: Davor Sajko

Grci su ovu srijedu na rasporedu imali susrete četvrtfinala Kupa. Olympiakos i Panathinaikos s lakoćom su riješili pitanje polufinalista dok su Maroussi i Panionios dalje prošli kroz prave drame na kraju susreta...

Maroussi je u pravom trileru došao do polufinala Kupa svladavši na svom parketu Olympiju 70:69. Šest minuta prije kraja susreta Maroussi je imao plus deset, 62:52, i činilo se kako će to biti dovoljno, međutim Larissa se vratila i na ulasku u zadnju minutu preko Castlea s linije slobodnih bacanja povela. 24 sekunde prije kraja Billy Keys ubacuje za vodstvo Maroussija 70:69. Gosti su imali dovoljno vremena za posljednji napad, ali Batis, Schultze i Castle nisu bili precizni. Kod Maroussija istaknuli su se Glyniadakis s 18 poena i Keys s 13, a kod gostiju Schultze je ubacio 16 poena uz šest skokova, a Castle 14 poena.

Olympiakos je rutinski odradio posao protiv AEK-a. Na poluvremenu je bio na plus deset da bi uoči posljednje četvrtine AEK zaostajao nedostižnih 26 razlike. U posljednjoj četvrtini tek su smanjili zaostatak na konačnih 81:66. Najefikasniji kod pobjednika bili su Panagiotis Vassilopoulos s 12 poena i Theo Papaloukas s 11 te pet asistencija. Svestranu utakmicu ponovno je odigrao Nikola Vujčić koji je za 21 minutu ubacio devet poena (3/3 iz igre) uz tri skoka i četiri asistencije. Kod AEK-a Trevon Bryant ubacio je 14 poena uz pet skokova, a Michael Andersen deset poena uz također pet skokova.

Panathinaikos je uzvratio Panelliniosu za prvenstveni poraz i svladao ga 90:81. Ovaj put Panathinaikos je u utakmicu ušao vrlo koncentrirano, brzo stvorio prednost i čuvao ju do kraja susreta. S po 15 poena kod pobjednika istaknuli su se Šarunas Jasikevičius, Drew Nicholas i Nikola Peković. Kod Panelliniosa 19 poena ubacio je Anthony Grundy, a 15 Stevan Nađfeji.

Najneizvjesniji dvoboj četvrtfinala odigrali su u Solunu Aris i Panionios. Dalje prolazi Panionios koji je slavio nakon dva produžetka 99:94. Prvi produžetak donio je Arisu Clark ubačajem sa sirenom nakon što je Miles pet sekundi prije kraja susreta pogodio tek jedno bacanje za 69:67. U prvom produžetku Aris je imao 17 sekundi za posljednji napad za pobjedu, no ovaj put Clark nije bio precizan da bi u drugom produžetku odlučila dužina klupe Panioniosa koji na kraju odnosi pobjedu. Panionios su predvodili Aaron Miles s 31 i Levon Kendall sa 17 poena dok su kod Arisa bolji od ostalih bili Nelson s 23 i Sekulić s 22 poena.

Četvrtfinale Kupa Grčke:
Maroussi - Olympia Larissa 70:69
Olympiakos - AEK 81:66
Panathinaikos - Panellinios 90:81
Aris - Panionios 94:99 (dva produžetka).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!