Nogomet

Capello prezadovoljan izvedbom Engleza

Marin Vuković • četvrtak, 20.11.2008.
Capello prezadovoljan izvedbom Engleza
Foto: EPA

Engleska reprezentacija pobjedom je nad Njemačkom u Berlinu pokazala kako i s igračima koji inače nisu prvi izbor Fabia Capella mogu postići vrhunski rezultat. Peta pobjeda u nizu samo je podigla moral i samopouzdanje našem najvećem konkurentu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Engleski izbornik Fabio Capello uoči utakmice protiv Njemačke našao se u problemima, budući da za sraz s jednom od najjačih europskih reprezentacija nije mogao računati na nekoliko standardnih reprezentativaca, prije svega na Franka Lamparda, Stevena Gerrarda, Waynea Rooneya i Ria Ferdinanda.

Usprkos brojnim izostancima, Capello je od igrača iz drugog plana sklopio momčad koja nije razočarala i koja se iz Berlina vratila s vrijednom pobjedom. Iako u igri nisu bili bodovi već samo međusobni prestiž, pobjeda nad protivnikom bogate tradicije u Engleskoj je uvijek više nego dobrodošla.

Izbornik engleske reprezentacije bio je iznimno zadovoljan izvedbom svojih izabranika: "Vrlo sam sretan jer sam danas vidio neke igrače u vrlo dobrom izdanju i bolje ih upoznao. Rezultat je važan, ali važnije je da smo igrali vrlo dobro i stvorili puno prilika protiv jedne jako dobre Njemačke."

"Sviđa mi se pristup mojih igrača, igrali su puni samopouzdanja. Ne želim posebno isticati nijednog igrača, svi su igrali vrlo dobro, a bitno je i to da u svakoj utakmici imamo dobru atmosferu u momčadi", dodao je Capello.

Jedinom pogotku Nijemaca na utakmici prethodio je nesporazum Johna Terryja i engleskog vratara Scotta Carsona. Svu odgovornost za pogodak nakon utakmice na sebe je preuzeo kapetan, koji je pogotkom za 2:1 i donio pobjedu Engleskoj. "Razočaran sam pogotkom kojeg smo primili, trebao sam jednostavno ispucati loptu", priznao je Terry. "Nije bila Scottova pogreška, bila je moja, ali sam sretan što sam se upisao u strijelce i potom riješio utakmicu."

Engleski je kapetan vrlo zadovoljan igračima koji su večeras uskočili u momčad i pokazali kako mogu biti i prvi Capellov izbor. "Dečki su odlično odigrali i sad su stvorili probleme izborniku, mladi igrači bili su puni samopouzdanja i neustrašivi. Gabriel Agbonlahor preslikao je formu koju iz kola u kolo ispoljava u Aston Villi, neka samo tako nastavi", dodao je Terry.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!