Nogomet

Maradona: "Učinili su me ponosnim"

Borna Rupnik • četvrtak, 20.11.2008.
Maradona: "Učinili su me ponosnim"
Foto: EPA

Diego Armando Maradona svoju je trenersku epizodu na klupi argentinske reprezentacije započeo pobjedom. Zbog privatnih briga nije bio potpuno uživljen u utakmicu, no vrlo je zadovoljan izvedbom svojih igrača, koji su u Škotskoj pobijedili s minimalnih 1:0...

Legenda svjetskog nogometa, Diego Maradona, u prijateljski je ogled protiv izabrane škotske vrste ušao s mislima o madridskoj bolnici, u koju je nakon komplikacija u trudnoći prevezena njegova kći Giannina. Maradonini su izabranici svom novom izborniku podršku prije susreta iskazali zagrljajem.

Mali zeleni nije propustio zahvaliti na toj gesti: "Mislio sam na svoju kćer i njezino dijete, ali dečki su mi pomogli u ovoj teškoj situaciji. Ona je sretna zbog mene, a igrači su s ponosom nosili svoj dres i tako učinili ponosnim i mene. Ovo je bilo vrlo dojmljivo iskustvo".

Argentinci su na Hampden Parku - na kojem je Maradona kao 18-godišnjak u pobjedi nad Škotima (3:1) 1979. godine postigao svoj prvi pogodak za reprezentaciju - slavili zahvaljujući pogotku Maxija Rodrigueza iz osme minute. Taj rezultat naznačava izlaz iz krize u kojoj su se Gaučosi našli nakon niza loših rezultata, uključujući i poraz od Čilea u kvalifikacijama za SP.

Najbolji dio utakmice bio je sam početak, rekao je novi izbornik: "Prvih 25 minuta igrali smo briljantno. Šteta što nismo zabili i više. Rezultat je i više nego pošten. Kasnije smo prepustili igru Škotima, ali oni to nisu znali iskoristiti. Da je trebalo, mogli smo više držati loptu u nogama i postići više golova".

Među igračima istaknuo je učinak Fernanda Gaga, ali je naglasio i kako su neki drugi reprezentativci odigrali dobre pojedinačne partije. "Istjerali smo iz momčadi strah od poraza", dodao je Maradona, koji je ovom pobjedom kupio mir na izborničkoj klupi i može se bez većih kritika posvetiti daljnjem radu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!