Zimski sportovi

Franz Klammer ambasador Hypa

Sportnet • četvrtak, 20.11.2008.
Franz Klammer ambasador Hypa

Dana 1. studenoga Franz Klammer postao je ambasador Hypo Group Alpe Adria. Ovog koruškog "sportaša stoljeća" i olimpijskog prvaka često nazivaju "najomiljenijom javnom osobom u Austriji". U svijetu je on jedna od najpoznatijih austrijskih sportskih legenda...

Surađujući s Hypo Group Alpe Adria Franz Klammer se vraća svojim korijenima: "S Hypo Group Alpe Adria čvrsto sam povezan preko svoje domovine, ali i kroz imidž Hypo grupe, koja je hrabro prešla granice i iskoračila u svijet", izjavio je Klammer, koji će za Hypo grupu pružiti mnogo više od uobičajenog "promidžbenog testimonijala".

Franz Klammer

Franz Klammer rođen je 3. prosinca 1953. u Mooswaldu, u austrijskoj Koruškoj. Prvi je put stao na skije kad su mu bile tri godine. Tijekom svoje skijaške karijere pobijedio je u 25 utrka Svjetskoga kupa i četiri puta za redom bio je pobjednik Svjetskoga kupa u spustu. Godine 1976. osvojio je zlatnu medalju u spustu na Patscherkofelu na Olimpijskim igrama u Innsbrucku. Godine 1985. povukao se iz aktivnog skijaškog sporta i počinje se baviti automobilskim utrkama. Od sredine 80-ih godina bavi se golfom. U sportu, a posebno u skijanju, je još veoma aktivan kao savjetnik i glasnogovornik. Godine 1998. osnovao je zakladu Franz Klammer, koja aktivno podržava potrebite sportaše i sportašice.

Kao ambasador on će predstavljati Hypo Group Alpe Adria u svih 12 zemalja u kojima je Grupa prisutna. Pored toga, Franz Klammer će aktivno podržavati Hypo grupu kao savjetnik i sportski koordinator. Jednako tako sudjelovat će u posebnim inicijativama kao što su dani skijanja i golf turniri, a bit će prisutan i na velikim sportskim događajima, na kojima će se družiti s važnim klijentima i uzvanicima Hypo grupe.

"Franz Klammer je osoba poznata u cijelom svijetu i sinonim je povjerenja, što je jedan od temelja uspješnog financijskog poslovanja te je od iznimne važnosti za Hypo Group Alpe Adria. Stoga je Franz Klammer najbolje lice za našu kampanju", istaknuo je dr. Tilo Berlin, predsjednik Uprave Hypo Group Alpe Adria. U planu je i da Klammer predstavlja Hypo Group Alpe Adria kao njezin sportski stručnjak u odborima golf klubova Seltenheim i Finkenstein te tvrtke koja upravlja skijaškim vučnicama u Nassfeldu. "Na taj ću način, prenošenjem svoga iskustva iz svijeta međunarodnog sporta, moći dati nešto zauzvrat svojoj domovini Koruškoj", izjavio je Klammer.

Franz Klammer se savršeno uklapa u sponzorsku strategiju Hypo Group Alpe Adria, koja poseban naglasak stavlja na alpsko skijanje. On je idealan pandan skijašu Raineru Schönfelderu, koji se još natječe, a kojemu će postati mentor. Skijaška utrka Hahnenkamm u Kitzbühelu, slalomske utrke na Sljemenu u Hrvatskoj i Kranjskoj Gori u Sloveniji te skijaška regija Nassfeld samo su neki od projekata zimskoga sporta koje podupire Hypo Group Alpe Adria.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!