Nogomet

Silva: "Ronaldo mi je skoro nogu slomio"

Zoran Zdelar • petak, 21.11.2008.
Silva: "Ronaldo mi je skoro nogu slomio"
Foto: EPA

Cristiano Ronaldo lošu igru protiv Brazila pokušao je nadoknaditi pretjeranom borbenošću, a Silva ga je optužio da mu je umalo slomio nogu...

Utakmicu s Portugalom kojom je otvoren stadion Bezzerrao u Brasiliji Brazilci će nesumnjivo dugo pamtiti. Svladali su Portugal s iznimno uvjerljivih 6:2, a mnoge je posebno razočarao nastup Cristiana Ronalda, koji i sam sebe smatra najboljim aktivnim nogometašem na svijetu.

Veznjak Manchester Uniteda odigrao je jednu od svojih najlošijih utakmica ove sezone, a to što praktički nije uspio kreirati nijednu akciju pokušao je nadoknaditi većom, pa čak i povremeno pretjeranom borbenošću.

Brazilac Thiago Silva tako ga je optužio da mu je umalo slomio nogu prilikom jednog uklizavanja. "Ronaldo je imao obraza komentirati način na koji sam izbjegao njegovo uklizavanje. Da nisam skočio, sigurno bi mi slomio nogu. Igrač koji se smatra najboljim na svijetu trebao bi pokazati više respekta prema protivniku. Teško je prihvatiti to što je učinio", rekao je Silva engleskim medijima.

"Ronaldo je bio nervozan jer nije uspio ništa kreirati. No, svatko se s time mora znati nositi, to je također nogomet", zaključak je Silve.

Da je Ronaldo u potpunosti izgubio živce tijekom dvoboja s Brazilom potvrdio je i u još jednom navratu kad je uhvatio Marcela za vrat. Sudac ga je mogao slobodno zbog toga i isključiti iz igre, no na to se ipak nije odlučio.

Portugalski mediji također su iznimno kritično komentirali Ronaldov nastup, no zato je u njegovu obranu priskočio izbornik Carlos Queiroz. "Bila to je jedna nova formacija, a bili su i novi igrači s kojima je morao surađivati. Moramo Ronaldu pružiti podršku kako bi u idućim utakmicama pokazao što zna."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!