Nogomet

Henrik Larsson mijenja sport

Borna Rupnik • petak, 21.11.2008.
Henrik Larsson mijenja sport

Šveđanin Henrik Larsson odlučio je okušati sreću i izvan nogometa. Proslavljeni reprezentativac u nedjelju će započeti svoju karijeru u - hokeju na parketu (eng. floorball). Nastupat će za klub iz svog rodnog grada, Helsingborgs...

Nije bitno koji je sport, glavno da se igra - čini se da tako glasi moto Henrika Larssona. Popularni nogometaš koji je tijekom svoje bogate karijere nosio dresove Helsingborgsa, Feyenoorda, Celtica, Barcelone i Manchester Uniteda, odnedavno je član FC Helsingborgsa, kluba koji se natječe u švedskom prvenstvu u dvoranskom hokeju.

Taj sport i potječe iz Švedske, a originalni švedski naziv za njega glasi innebandy. U toj se skandinavskoj državi ukorijenio tijekom 1970-ih godina, a sportom u današnje vrijeme dominiraju četiri reprezentacije: Švedska, Finska, Švicarska i Češka. Logično, sport najviše podsjeća na pravi hokej, a igra se sa po šest igrača u polju. Najveća razlika je zabranjena upotreba tzv. bodychecka.

Larsson će za svoj novi klub debitirati u nedjelju na utakmici protiv Jönköpingsa, a bude li učinkovit kao u svojoj nogometnoj karijeri - 319 klupskih i 37 reprezentativnih golova - njegovi će suigrači, uz slavno ime, dobiti i veliko pojačanje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!