Ostali sportovi

Vječni derbi u dvorani Antuna Stipančića

Antonija Pavlić • petak, 21.11.2008.
Vječni derbi u dvorani Antuna Stipančića

Predstojećeg će vikenda najbolji hrvatski stolnoteniski klubovi odraditi šesto kolo u nacionalnom prvenstvu. Prvi će u dvorane izaći muški predstavnici, a za njima i žene, koje će, što zbog zauzetosti dvorana zbog Europskog prvenstva u Judu, a što zbog obveza reprezentativki na Pro Touru u Njemačkoj, kolo kompletirati tek u sljedeću subotu...

Najzanimljiviji susret kod stolnotenisača onaj je koji će mjesto održavanja pronaći u dvorani Gospino Polje, gdje će koplja ukrstiti Libertas Marincolor i Dugo Selo. Domaćini su u tom susretu blagi favoriti, no sigurno je jedno - Dugo Selo neće na ovo teško gostovanje doći s bijelom zastavom, i zasigurno nas očekuje prava stolnoteniska poslastica.

Uzbuđenja neće nedostajati ni u ostalim susretima. Industrogradnja će na svom terenu ugostiti riječki Srdoči, koji će nastupiti bez Kineza Wua, koji je ove godine doveden kao veliko pojačanje, no koji se kao takav još nije dokazao. Pobjedu bi trebao ubilježiti i zadarski Donat koji bi trebao anulirati sva iznenađenja protiv najmlađe, ali i najperspektivnije ekipe prvenstva, zagrebačkog Frima.

U konkurenciji stolnotenisačica vidjet ćemo čak dva derbija. Prvi je "vječiti derbi" između Dugorešana i Zagrepčana, koji nemalo puta zna podsjetiti na rivalitet zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka u "najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu", u kojem će na megdan Dugoj Resi doći najbolji hrvatski klub, Mladost Iskon. Spektakl je u dvorani "zlatne ljevice hrvatskog sporta", Antuna Stipančića, zagarantiran, iako će Mladost nastupiti bez svog drugog reketa, ozlijeđene Andreje Bakule.

Obje su momčadi u dosadašnjih pet kola upisale maksimalnih 10 bodova i jedna će nakon ovog vikenda morati sreću potražiti na drugom ili trećem mjestu. Derbijem će se pokušati osladiti i Pula, koja će protiv zahuktalog Bjelovara tražiti dva boda s kojima bi se probila na drugo mjesto. Novi prvoligaš neočekivano je odlično krenuo u prvenstvo, što se nikako ne može reći za Bjelovar, koji je u prva tri kola tri puta poražen. Ipak, Bjelovarčanke su u posljednja dva kola upisale dvije pobjede i opasno dignule formu, te će biti zanimljivo vidjeti s kakvom će spremom otputovati u Umag.

Šesto kolo 1. HSL, muškarci, 22. i 23. studeni:
17:00 - Šenkovec - Pula (OŠ Šenkovec)
17:00 - Libertas - Dugo Selo (Gospino polje)
17:00 - Industrogradnja - Srdoči (Vrbik)
11:30 - Donat - Frim (STK Donat)

Šesto kolo 1. HSL, žene, 22., 23., 24.. i 29. studeni:
17:00 - Pula - Bjelovar (Mate Parlov)
10:00 - TIS Mladost - Petrinja (Vrbik)
17:00 - Aquaestil - Mladost Iskon (Antun Stipančić)
11:00 - Vodovod Osijek - Petehovac (MO Knez Domagoj)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!