Nogomet

Grant otišao u Bugarsku

Zoran Zdelar • utorak, 25.11.2008.
Grant otišao u Bugarsku
Foto: EPA

Avram Grant u ponedjeljak je otputovao u Sofiju zbog posjete prijatelju i kolegi Emilu Velevu, a tamošnji mediji to su odmah povezali i s mogućnošću preuzimanja bugarske reprezentacije...

Izraelski strateg Avram Grant je trenutno prilično tražen diljem Europe, no još uvijek čeka na neki pravi poziv engleskog kluba. Naime, Grant je otvoreno priznao kako bi najradije ponovno vodio neku momčad u Premiershipu, dok mu zasad ponude stižu iz nešto manje atraktivnih liga, poput Grčke, ali i Hrvatske.

Da Hajduk želi svoj stručni stožer ojačati Grantom, barem kao savjetnikom uprave i trenera, poznato je već svima. No, čini se da se izraelski strateg zasad ipak više posvetio potrazi nekog konkretnijeg posla. Nakon što je odbio ponudu iz Grčke, navodno zbog preniske plaće, sad mu se nudi i posao bugarskog izbornika.

Bugari su trenutno prilično nezadovoljni radom Plamena Markova, a to je posebno došlo do izražaja nakon prijateljske utakmice proteklog tjedna. Srbija je tom prilikom slavila neočekivano lako rezultatom 6:1. Priče o odlasku Markova stoga su očekivane, a Grant zasad ne odbija mogućnost suradnje s Bugarskim nogometnim savezom.

Grant je još u ponedjeljak stigao u bugarsku prijestolnicu, a javnosti je kao razlog odlučio ponuditi posjet prijatelju Emilu Velevu, koji je trenutno na čelu Levskog.

Izraelac je ipak odlučio biti prilično misteriozan kad mu je postavljeno pitanje o bugarskoj reprezentaciji. "U nogometu se nikad ništa ne zna. Prije pet godina nisam ni pomišljao da bih mogao voditi Chelsea. Sve je moguće, tijekom godina rada naučio sam da u nogometu nije uvijek moguće predviđati određene stvari", rekao je Grant.

Preuzme li ipak Grant kojim slučajem Bugarsku, neće biti jedini izraelski izbornik u toj državi. Na čelu košarkaške reprezentacije nalazi se također Izraelac - Pinhas Gershon, a ta se odluka zasad pokazala kao vrlo dobrom s obzirom na rezultate te odlazak na Europsko prvenstvo 2009. godine u Poljskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!