Nogomet

"Kup je nova priča"

Bernard Jurišić, Tomislav Globan • srijeda, 26.11.2008.
"Kup je nova priča"
Foto: Bruno Karadža

Nedjeljni prvenstveni poraz od Hajduka teško je pao koprivničkom prvoligašu, no nije poljuljao vjeru u uspješan uzvrat već u srijedu u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa. Splićani u odličnom raspoloženju čekaju novi okršaj s "Farmaceutima"...

Mile Petković bio je vidno razočaran nakon 1:2 poraza od Hajduka u derbiju 16. kola HNL-a. Veliki žal ostao je zbog propuštenih prigoda, a posebno će se pamtiti pogođena greda u sudačkoj nadoknadi koja bi, da je lopta otišla par centimetara niže, donijela vrijedan bod Slavenu Belupu. Petković će uz to nadodati i: "Moji igrači kao da su se uplašili pobjede."

No, nedjelja je zaboravljena i u Koprivnici se okreću srijedi i vrlo važnom Kup okršaju s istim protivnikom. Nakon 0:0 u Splitu, u uzvratu je naizgled Slaven favorit, no to je vrlo varljiv rezultat jer Hajduku odgovara bilo koji remi s pogotcima.

"U srijedu je nova priča. Nadam se neizvjesnoj utakmici do kraja. Nažalost, u četvrtfinalu su se našle dvije kvalitetne momčadi od kojih jedna treba ispasti, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da prođemo u polufinale Kupa. Moji igrači vjeruju da mogu pobijediti, a dosadašnja tradicija u utakmicama s Hajdukom u srijedu neće ništa značiti, jer igra se novi susret. Naravno, u sportu nema većeg šoka od poraza, ali čovjek se mora znati nositi i s porazima. Sigurno je da poraz najteže pada igračima i stručnom stožeru, ali do srijede ćemo nastojati ispraviti uočene pogreške i ostvariti pobjedu nad Hajdukom" prenio je razmišljanje Mile Petkovića portal koprivnica.net.

Dobra je vijest za "Farmaceute" što se u momčad nakon bolesti vraća najbolji igrač i strijelac Bojan Vručina te Mario Gregurina. Otprije ozlijeđenom Posavcu od nedjelje se priključio i Dalibor Poldrugač te je njegov nastup u srijedu pod znakom upitnika.

S druge strane, Hajduk puca od optimizma. Velika pobjednička serija traje i dalje, a nakon što je u nedjeljnom prvenstvenom pobjedom održan priključak s vodećim Dinamom, danas se želi i kup-uspjeh. I trijumfalan povratak kući nakon petodnevnog "života na sjeveru".

"Atmosfera u momčadi je sjajna, ono što vidim u svlačionici i na treningu ne ostavlja mjesta za ništa drugo osim optimizma. Naravno da bih potpisao bilo kakav remi koji bi nas odveo u polufinale kupa, ali naš pristup i u ovoj utakmici bit će napadački. Slavenovi igrači sigurno će biti pod dojmom nedjeljnog poraza, no čeka nas nova teška utakmica, nema nikakve sumnje", najavio je Hajdukov trener Ante Miše. Koji je u šest utakmica na klupi Hajduka samo jednu propustio pobijediti i to upravo prvu četvrtfinalnu protiv Slavena u Splitu.

Za razliku od nedjeljnog ogleda, Miši se vraćaju Pandža i Strinić, a zbog ozljede je iz konkurencije ispao Bartolović. Na ozljedu i umor se žali i Kalinić, pa će prvi strijelac HNL-a vjerojatno početak dočekati na klupi, kao joker za eventualno jurenje rezultata. Ono što je u nedjelju bio Mirko Oremuš, koji će također s klupe čekati prigodu za nove koprivničke pogotke.

Podsjetimo, završi li utakmica 0:0 u 90 minuta, nema produžetaka - odmah se izvode jedanaesterci.

Hrvatski kup, četvrtfinale, uzvratna utakmica:
Slaven Belupo - Hajduk, 17:00 sati (prva utakmica: 0:0)

Slaven Belupo: Rodić - Purić, Rogulj, Lapić, Čaval - Šafarić, Poldrugač, Bilen, Jajalo - Jurić, Vručina.

Hajduk: Subašić - Rubil, J.Buljat, Maloča, Strinić - Gabrić, Andrić, Skoko, M.Buljat - Ibričić, Bušić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!