Vodeni sportovi

Magnini i u realityju sačuvao formu

Maja Giljanović • subota, 29.11.2008.
Magnini i u realityju sačuvao formu
Foto: Davor Sajko

Svjetski prvak na 100 metara slobodno Filippo Magnini osvojio je prvo mjesto na 100-tici u Genovi gdje su Talijani na "Zimskom kupu" otvorili sezonu u 25-metarskim bazenima...

26-godišnji dvostruki svjetski prvak (Montreal 2005., Melbourne 2007.) je 100 slobodno isplivao u vremenu 47.15, a s obzirom da mu je osobni rekord 46.52 zadovoljan je: "Nisam se opuštao čak ni za vrijeme sudjelovanja u realityju" (Otok slavnih u Hondurasu, op. p.) "jer televizija mi je na raspolaganje stavila bazen u kojem sam svakodnevno radio po programu koji mi je osmislio trener Rossetto".

"Otkada sam se vratio zajedno smo odradili samo tri treninga, ali čak i ovako rano u sezoni zadovoljan sam gdje sam trenutno s formom. 47.15 je u ovom trenutku optimalno polazno vrijeme prije intenziviranja režima treninga koje nas čeka ususret Svjetskog prvenstva", izjavio je Talijan o "svetom cilju" - "trećem naslovu svjetskog prvaka" na SP koje se od 18. srpnja do 2. kolovoza održava u Rimu.

Prvi dan "Zimskog kupa" (Talijanskog zapravo prvenstva u malim bazenima) obilježila je, međutim, Federica Pallegrini. Olimpijska je pobjednica i svjetska rekorderka (200 slobodno) napustila utrku na 800m nakon 300-njak metara žaleći se na slabost i respiratorne probleme.

Nakon nekoliko minuta neizvjesnosti tijekom kojih joj je uz rub bazena pružana prva pomoć, 20-godišnjakinja se ustala, pozdravila navijače, ali će predostrožnosti radi najvjerojatnije otkazati nastupe drugog dana prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!