Nogomet

Posljednji pogodak El Matadora

Borna Rupnik • subota, 29.11.2008.
Posljednji pogodak El Matadora
Foto: Sandro Donda

Čileanski nogometaš Marcelo Salas objavio je kako se povlači s nogometnih terena. Svoju je karijeru završio u dobi od 33 godine, a posljednji je susret odigrao u dresu kluba u kojem je započeo profesionalnu karijeru, Universidada de Chile...

Prošle je nedjelje Marcelo Salas postigao dva pogotka protiv Cobreloe, no to nije bilo dovoljno njegovom Universidadu nastavi natjecanje u razigravanju domaćeg prvenstva. Ovog se tjedna ispostavilo kako su mu to bili posljednji pogoci u karijeri, jer je upravi svog kluba priopćio odluku o povlačenju.

Popularni El Matador do 1996. godine igrao je za Universidad, kada prelazi u redove argentniskog kluba River Plate. Dvije godine kasnije stiže u Italiju, u kojoj je branio boje Lazija i Juventusa, a povratak na južnoamerički kontinent tekao je istim redoslijedom: prvo se vratio u Buenos Aires, a naposljetku i u Universidad.

Čileanski je strijelac u ukupno 309 ligaških nastupa postigao čak 145 golova, dok se u 71 nastupu za reprezentaciju Čilea - u kojoj je svojedobno s Ivanom Zamoranom tvorio ubojiti dvojac - u strijelce upisao još 37 puta, čime je postao najbolji topnik Čilea svih vremena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!