Košarka

Kiksevi Le Mansa, Gravelinesa i Nancyja

Branko Barić • nedjelja, 30.11.2008.
Kiksevi Le Mansa, Gravelinesa i Nancyja
Foto: Nikola Movrić

Zanimljivo je bilo u devetom kolu francuskog prvenstva. Le Mans je u derbiju kola na svom terenu poražen od Asvela, Gravelines od Roannea, dok je Ruen kod kuće iznenadio Nancyja. Toulon je teško poražen kod Orleansa, no solidnu partiju pružio je Hrvoje Perinčić...

Težak euroligaški okršaj protiv Olympiakosa očito je ostavio traga na Le Mansu, što je kvalitetna i iskusna ekipa poput Asvela znala iskoristiti. Le Mans je 20 minuta kontrolirao susret, no onda je ponestalo snage i gosti predvođeni Amara Syom odlaze na plus 13. Do kraja tu prednost uspješno održavaju i susret privode kraju rezultatom 90:78. Sy je ubacio 23 poena, Laurent Foirest 18, a Benjamin Dewar 16 za pobjednike, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Dewarick Spencer s 20 koševa.

Aaron Harper i Chris Monroe odigrali su utakmicu sezone u petak protiv Gravelinesa i tako donijeli Roanneu važne gostujuće bodove u bitci za vrh prvenstvene ljestvice. Harper je u 28 minuta provedenih na parketu ubacio je 31 poen uz pet skokova, dok je Monroe ubacio 26 uz četiri skoka za slavlje gostiju 95:87. Rashaun Freeman i Tony Stanley ubacili su po 17 poena na drugoj strani.

Rouen je pobjedom 85:78 pomrsio planove Nancyju i razriješio ga čelne pozicije na prvenstvenoj tablici. Kevin Houston s 20, te Ronald Dorsey s 19 poena najzaslužniji su za ovaj veliki skalp novih prvoligaša, dok je na drugoj strani po običaju najunčikovitiji bio Lamayn Wilson s 20 poena.

Vodeća momčad prvenstva nije imala previše problema protiv slabašnog Toulona. Cedrick Banks ubacio je 19 poena, a Brian Green 16 za pobjedu Orleansa 96:73. O širini Toulonovog kadra najbolje svjedoči podatak da su četiri igrača postigli 71 od 73 koša koliko su ukupno zabili, a među njima je i Hrvoje Perinčić koji je ubacio 14 poena uz šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!