Zimski sportovi

Trojka na postolju s rezultatima karijere

Antonija Pavlić • nedjelja, 30.11.2008.
Trojka na postolju s rezultatima karijere
Foto: EPA

Iznenađenjima nije vrvila samo utrka ženskog veleslaloma u Aspenu. Ništa manje zanimljiv i neočekivan rasplet režirali su i najbolji svjetski spustaši, koji su redom, zbog loših uvjeta na stazi, utrku završavali na dvoznamenkastim pozicijama. Priliku koja se ponudila čvrsto je zgrabio skijaš sa startnim brojem 10, Talijan Peter Fill upisavši tako prvu pobjedu u Svjetskom kupu...

"Ovo je i za mene malo iznenađenje, iako sam ovdje prije nekoliko godina bio na pobjedničkom postolju. Pomazila me sreća, uvjeti za skijanje su bili vrlo dobri kada sam izašao na stazu, a i Švicarac Janka koji je startao kao 65. mogao me lako skinuti s prve pozicije, imao je bolji prolaz, a i u cilju je zaostao samo osam desetinki sekunde."

Fill se do sada na pobjedničkom postolju našao sedam puta, no prošla mu je sezona donije tek pet ulazaka u Top 10. Jučerašnjim je nastupom tako najavio možda i sezonu karijere. "Ovo je bio moj cilj ove sezone - pobjediti u Svjetskom kupu nakon toliko postolja i drugih i trećih mjesta. Sada ne znam za što se moram boriti, možda za životni cilj - prvo mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa", sa smiješkom na licu govorio je miljenik talijanske, ali i cjelokupne skijaške publike.

"Šteta što Denise (Karbon) u Aspenu nije uspjela očuvati ogromnu prednost i pobijediti. Bio bi to fantastičan dan za našu obitelj", dodao je Fill. Ova dva skijaša nisu u sretnom braku, ako ste prvo pomislili na to. Mislio je Fill samo na rodbinsku povezanost; njegova je majka Luiza, naime, tetka Denise Karbon.

Najveće iznenađenje ipak nije priredio Fill, za senzaciju se pobrinuo Švicarac Carlo Janka koji je zamalo u cilj ušao kao prvi, nedostajalo je tih malih osam desetinki sekunde. "Moj cilj je danas bio osvojiti koji bod i eventualno završiti u Top 20. No, kada sam izašao iz startne kućice vidio sam da se staza pročistila i to mi je dalo sigurnost i odlučnost. Ovo je sigurno veliki trenutak i veliki uspjeh za mene i moje skijanje.", rekao je skijaš koji je najbolju poziciju prije jučerašnje utrke ubilježio na koncu prošle sezone u Kvitfjellu, kada je bio osamnaesti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!