arhiva

U potrazi za srećom

Dario Dodić • nedjelja, 30.11.2008.
U potrazi za srećom
Foto: Davor Sajko

Kako prekinuti crni niz na kladionici? Postoji li pametan recept kad te baš neće?

Ovo već postaje smiješno. Ne samo da ne mogu niti jedan listić pogoditi na kladionici, već sam u svoju nesreću uvukao i druge. Aco razmišlja o samoubojstvu, a M.S.-a tješi jedino spoznaja da ima curu. Tko zna, možda se i Aci posrećilo prošle noći (naknadnom telefonskom provjerom utvrdio sam da jest).

Sve je počelo s Panelliniosom preko tjedna. U danu kada je sve prošlo mi smo kao kruške padali na Grcima. Svi trljaju ruke, a mi spašavamo živu glavu. Na kraju nismo niti bili svjesni koliko nam je taj dan u odnosu na ostatak tjedna bio dobar. Kladionica je bila čisti debakl, a peh se preselio i na druge sfere našeg života, M.S. se veseli kada otprve pogodi utičnicu, a ja nerviram kada prođu samo oni parovi koje ne odigram.

Konačna potvrda da sam se nekome gadno zamjerio došla je sinoć. M.S. i ja tražili smo parking pola sata. Ništa čudno u Zagrebu, ali u tom dijelu uvijek ima parkinga, a mi smo se probijali kroz gužvu i jedva se uz prekršaj parkirali nakon dugih pola sata. Čim smo izašli iz auta shvatili smo da gužve više nema, a da su parkirališna mjesta slobodna svuda oko nas.

Stoga, danas je dan D. i dan M.S., danas smo odlučili pobijediti kladionicu. Još ne znamo kako, ali ako je mogao David Golijata srušiti na zemlju, možemo i mi kladionicama nanijeti neznatan ubod.

Dosta o kladionici, počela je Kutija! Imao sam loš predosjećaj pred utakmicu prvog kola, ali ispostavilo se da nisam bio u pravu (šokantno, zar ne?), odigrali smo stvarno odlično, momci su se iskazali i utakmicu smo dobili 6:0, a lagano je moglo biti i 10:0. Sada je na redu MNK Trogir, očito je da su puno tvrđi orah, vidjet ćemo tko će biti bolji, sretniji i spretniji. Zamislite da nekim čudom dođemo do stadija Kutije kada nas kladionice stavljaju u ponudu! Od pijuna bismo postali lovci, drugi bi nas proklinjali ili slavili, o nama bi se pričalo u kladionici kod koša sa zgužvanim listićima. Mogu reći da sanjam taj dan!

S obzirom da je preda mnom važan dan, dan kada postajem "onaj koji je pobijedio kladionicu", morat ću polako, ali sigurno završiti ovaj tekst, naravno s poslovično popularnom prognozom HNL-a. Gdje ste nevjerni Tome, čestitajte mi na 5/6 u prošlom kolu! Ma ne morate, jer sam uživo najviše forsirao jedini par koji sam promašio, dakle Osijek - Zagreb. I to naravno nikoga ne čudi...

Šestorica veličanstvenih

Slaven Belupo - Rijeka 1
Hajduk - Osijek 1
Zagreb - Šibenik x2
Zadar - Inter x2
Cibalia - Croatia Sesvete 1
Varteks - Dinamo 2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!