Nogomet

Srna najpopularniji Europljanin

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 01.12.2008.
Srna najpopularniji Europljanin
Foto: Davor Sajko

Hrvatski reprezentativac Darijo Srna može se smatrati najpopularnijim nogometašem koji je rođen u Europi zahvaljujući anketi IFFHS-a...

Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku objavio je danas privremene rezultate svoje ankete u kojoj biraju najpopularnijeg aktivnog nogometaša u 2008. godini. Zasad su objavljeni drugi privremeni rezultati, a jedini hrvatski nogometaš na toj ljestvici je Darijo Srna, koji je i plasiran iznimno dobro.

Hrvatski reprezentativac nalazi se na sedmom mjestu, a od nogometaša rođenih u Europi upravo je on najbolje plasiran, pa se prema toj anketi može zaključiti da je Srna trenutno najpopularniji europski nogometaš.

Na prvom se mjestu našao se Óscar David Suazo iz Hondurasa s ukupno 196.079, dok prošlogodišnji laureat Egipćanin Mohamed Aboutreika ima 159.955 i nalazi se trenutno na drugom mjestu. Srna vrlo vjerojatno neće moći iznad sedmog mjesta s obzirom da ima 18.649 glasova, a šestoplasirani Iranac Alireza Nikbakht Vahedi njih čak 69.916.

Od onih najvećih nogometnih zvijezda najbolje je plasiran Alessandro Del Piero koji se nalazi na desetom mjestu s ukupno 8.063 glasova, dok je po mnogima najbolji aktivni igrač današnjice Cristiano Ronaldo na 20. mjestu, a glas mu je dalo 3.238 ljudi.

Od ukupno 807.188 glasova najmanje ih je dobio 30-godišnji škotski reprezentativac Barry Ferguson koji posljednje 100. mjesto drži s tek svega četiri glasa.

Konačni rezultati objavit će se 3. siječnja 2009. godine, a dotad možete i sami glasati na portalu IFFHS-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!