Zimski sportovi

Maier: "Ispunio sam cilj za ovu sezonu"

Antonija Pavlić • utorak, 02.12.2008.
Maier: "Ispunio sam cilj za ovu sezonu"
Foto: EPA

Herman Maier u Lake Louiseu je na Olimpijskoj stazi u utrci superveleslaloma ostvario 54. pobjedu u Svjetskom kupu, 24. u superveleslalomu, te pokazao kako su u krivu bili svi oni koji su ga već otpisali. Prva je to pobjeda Herminatora nakon 2006. i spusta u Garmisch-Partenkirchenu, šesti podij u ovom kanadskom skijalištu, koje mu očito odgovara.

"Svoj sam cilj za ovu sezonu ispunio. Želio sam ostvariti još jednu pobjedu i to sam učinio." Veličina ove pobjede još je veća kada se u obzir uzme ozbiljna ozljeda, zbog koje je čak na neko vrijeme bio i otkazan uopće njegov put u Sjevernu Ameriku. "Nisam ovdje očekivao pobjedu, smatrao sam da će mi za dolazak na vrh trebati puno više vremena. Dobro sam odvozio subotnji spust, no ovako nešto mi nije bilo ni na kraju pameti."

Unatoč pobjedi Austrijanac kaže da formu još treba popraviti. "Sada će sve biti mnogo lakše, zacrtani cilj sam ispunio, mogu skijati opušteno, ali moram još mnogo raditi da se vratim u formu u kakvoj sam bio minulog ljeta. Nema više imperativa pobjede, tako će sada biti iz utrke u utrku. Veselim se unaprijed 36. rođendanu u nedjelju u Beaver Creaku, bolji dar od ovog trijumfa nisam mogao ni poželjeti."

"Ova pobjeda će mi jako dignuti samopouzdanje, i sigurno mi je jedna od najdražih na ovom snijegu. Prije deset dana sam mislio da se neću moći pomaknuti zbog problema s diskom u leđima, a sada mogu pričati o pobjedi u Lake Louiseu."

Zadovoljan je sada Maier naočigled svih što ove godine nije napustio profesionalno skijanje, kako je najavljivao. Pobjeda svakom sportašu uvijek daje najbolji motiv za nastavak karijere. "Vozit ću sigurno još jednu sezonu, možda i više njih. Tko zna.." Jedno od mogućih zadnjih destinacija ovog fantastičnog skijaša mogle bi biti Igre 2010. u Vancouveru, na kojima bi se i oprostio. "Lijepo je sada gledati u budućnost, no Olimpijske igre su veoma daleko. Vidjet ćemo što će biti, kako će završiti sezona, ali i kako će me maziti ozljede"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!