Nogomet

Nova prilika za Granta

Borna Rupnik • srijeda, 03.12.2008.
Nova prilika za Granta

Bugarski nogometni savez otpustio je izbornika Plamena Markova, čija reprezentacija u posljednje vrijeme ne ispunjava očekivanja nogometnih dužnosnika i javnosti. Potraga za novim rješenjem na klupi već je počela...

Utorak je bio posljednji dan Plamena Markova kao bugarskog izbornika. Predsjednik bugarskog saveza Borislav Mihajlov kaže kako je odluka promišljena: "Nije bilo lako, ali svi su članovi izvršnog odbora dignuli ruke njegov odlazak. Prije toga smo vodili ozbiljnu raspravu i pokušali smo shvatiti zašto nacionalna vrsta ne igra dobro".

Bugarska je u svojoj kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi u tri utakmice ubilježila tri neodlučena rezultata te se nalazi iza Italije i Republike Irske. Međutim, kap koja je prelila čašu vjerojatno je bio poraz u prijateljskoj utakmici u Srbiji. Izabranici Radomira Antića Bugare su prošlog mjeseca svladali s visokih 6:1.

Markov je tada odbio podnijeti ostavku, ali sada će ipak morati istražiti druge mogućnosti. Mihajlov nije mogao ponuditi ime nasljednika, ali je najavio sljedeće: "Mogao bi biti bugarski trener, no nije nemoguće da zaposlimo vrhunskog stranog stručnjaka". Konkurenti Plamena Markova u siječnju bili su Terry Venables i Srećko Katanec, a ova će vijest sigurno doprijeti i do Avrama Granta, koji je nedavno posjetio Bugarsku.

Markov je u klupskoj trenerskoj karijeri najviše uspjeha imao s momčadi CSKA iz Sofije, dok je Bugarsku vodio i na Europskom prvenstvu u Portugalu 2004. godine, na kojem je doživio tri poraza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!