Nogomet

Škotska i Wales razmišljaju o Euru

Maja Giljanović • srijeda, 03.12.2008.
Škotska i Wales razmišljaju o Euru

Škotski je nogometni savez potvrdio mogućnost da se zajedno s velškim kandidira za organizaciju Europskog prvenstva 2016. godine, a spominju se još i Sjeverni Irci...

Glasnogovornik škotskog FA-a je službeno potvrdio: "Stupili smo u kontakt s kolegama u Walesu, a krajem veljače kontaktirat ćemo i Savez Sjeverne Irske. Svjesni smo da je kandidatura samo primjerice nas nemoguća misija te u ovim trenucima 'sondiramo' teren zajedničke kandidature. Definitivna je odluka, međutim, još miljama daleko."

U rujnu je UEFA odlučila da će na Euru 2016. biti 24 reprezentacije sudionice i Škotska i Wales i Sjeverna Irska su realne u procjenama svojih pojedinačnih financijskih i inih mogućnosti, ali zajedničkim naprotiv snagama smatraju da bi mogli podnijeti teret organizacije.

Dva od zadnja tri Eura organizirana su u partnerskom odnosu, a i sljedeći će 2012. ugostiti zajedno Ukrajina i Poljska sukladno trendu koji je UEFA započela 2000. s Nizozemskom i Belgijom.

Europska je kuća nogometa i sama svjesna da će nakon povećanja broja sudionika Eura sasvim malen broj zemalja biti u mogućnosti samostalno organizirati Euro poput Portugala 2004.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!