Nogomet

Drama Kupa Južne Amerike Intenacionalu

Maja Giljanović • četvrtak, 04.12.2008.
Drama Kupa Južne Amerike Intenacionalu
Foto: Sandro Donda

Golom Nilmara u 113. minuti Internacional se okitio prvom u svojoj povijesti Copom Sudamericanom i pridružio se Boci Juniors koja je jedina dosad u Južnoj Americi osvajala ama baš sve trofeje koji se još mogu osvojiti...

55.000 navijača u Porto Alegreu nije očekivalo triler - Internacional je prošlog tjedna u prvoj utakmici finala slavio protiv Estudiantesa u gostima u La Plati (1:0) - slavlje je, međutim, zamalo pomutio Agustin Alayes koji u 65. minuti probija Laura i izjednačava ukupan rezultat.

U međuvremenu se Internacional ispromašivao. Kose su na tribinama navijači čupali i u 27. minuti kad je Nilmar uzdrmao prečku i u 32. kad je gol Maura Bosellieja poništen zbog ofsajda i u 43. minuti nakon spektakularne obrane Andujara Andrezinhovog sjajnog udarca.

Estudiantes je na izmaku 90. mogao zapečatiti naslov, ali je Marcos pucao milimetar pokraj stative.

Odluka se tako odgodila do produžetaka u kojima su gosti zbog ozljede ostali bez poprilično dotad rezerviranog kapetana Juana Sebastiana Verona, a nakon serije silnih nastraja Internacionala odlučio je korner u 113. minuti nakon kojeg se u gužvi (Gustavo je pogodio prečku) najbolje snalazi Nilmar i svojim petim golom u ovogodišnjoj kampanji južnoameričke verzije našeg Kupa UEFA otpadak posprema u mrežu Estudiantesa.

Astradini igrači bijesne. Brana i Boselli su isključeni u 117. minuti nakon udaranja Andresa d'Allesandra, a trofej iz Argentine - Arsenal lani - seli u Brazil prvi put otkada je Copa Sudamericana 2002. objedinila Kupove Mercosur i Merconorte.

Copa Sudamericana, uzvartna utakmica finala:
Internacional - Estuadiantes 0:1, 1:1 nakon produžetaka (2:1 agg.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!