Zimski sportovi

Tko riskira profitira

Antonija Pavlić • petak, 05.12.2008.
Tko riskira profitira
Foto: EPA

24-godišnja vlasnica Velikog, ali i malog kristalnog globusa u spustu, Lindsey Vonn, opravdala je očekivanja i po peti put trijumfirala u popularnom kanadskom skijalištu. Pobjedu je Vonn usput ostvarila i u, kao i toliko puta u posljednja dva tjedna, teškim uvjetima, a pokazala je i da nedavni odlični rezultati u tehničkim disciplinama nisu "pokvarili" njezine spustaške mogućnosti.

“Ova je današnja utrka bila prava borba s uistinu teškim uvjetima na stazi. Posebno je jak bio vjetar koji je nemilosrdno puhao. Pokušala sam biti u što nižem položaju, kako bi bila aerodinamičnija, i što je najvažnije, nisam gubila koncentraciju.", rekla je Vonn poslije utrke, kada se i službeno vratila na vrh Ukupnog poretka Svjetskog kupa.

"Znala sam da za dobru poziciju moram riskirati u takvim "vjetrovitim" uvjetima što je bio i razlog mnogim pogreškama. Dobar je osjećaj pobijediti nakon takve borbe.“

“Jako sam sretna zbog ovog trijumfa jer sam željela nastaviti s pobjedama i ove godine. Prva pobjeda je uvijek najvažnija, sada znam da stvari idu dobrim tijekom. Nova oprema je odlična, a i moje raspoloženje se iz utrke u utrku popravlja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!