Nogomet

Kashima za povijest

Maja Giljanović • nedjelja, 07.12.2008.
Kashima za povijest
Foto: Sandro Donda

Kashima Antlers iz Ibarakija prva je japanska momčad kojoj je u J-ligi uspjelo obraniti naslov prvaka...

Kashima je rekordnu šestu titulu prvaka osvojila gostujućim trijumfom u Sapporu protiv od sljedeće sezone drugoligaša Consadolea - 1:0 Takuya Nozawe u 35. minuti - kojim su prve pratitelje Kawasaki Frontale ostavili na tri boda zaostatka. Kawasakijeva je Pirova 2:0 pobjeda u drugu ligu poslala Tokyo Verdy.

Trener Kashime Brazilac Oswaldo Oliveira poslije susreta je blistao: "Pamtit ću ovaj dan kao jedan od najljepših u životu. Imali smo ove sezone i uspona i padova, ali ključno je bilo ustrajati. Samo smo zajedničkim trudom i maksimalnim zalaganjem i igrača i uprave i navijača mogli osvojiti i drugi naslov zaredom".

Drama se posljednjeg dana odvijala među klubovima koji su se borili za spas. JEF United bivšeg pomoćnika Benitezu u Liverpoolu Alexa Millera koji je tijekom sezone stigao umjesto našeg Josipa Kuže su primjerice nakon pola sata gubili protiv FC Tokya samo da bi blietzkriegom u zadnjih 15 minuta zabili čak četiri i u kolopletu se drugih rezultata (Tokyo Verdy i Jubilo Iwata) spasili od ispadanja.

Briljirao ove sezone nije ni azijski prvak Gamba - momčad iz Osake je završila na osmom mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!