Zimski sportovi

"Ovo je za mene posebna staza"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 08.12.2008.
"Ovo je za mene posebna staza"
Foto: EPA

Peto mjesto iz švedskog Area popravila je danas Nadia Fanchini na najbolji mogući način - pobjedom. Prva u Svjetskom kupu stigla je u skijalištu koje je njoj i njezinoj sestri donijelo četiri postolja...

"Ovo je prekrasno, trebat će mi malo vremena da shvatim što sam ovog vikenda stvarno napravila. Nisam očekivala ovakav start sezone, pogotovo ne nakon slabih treninga koje sam vozila tijekom tjedna.", rekla je 22-godišnjakinja, treća na ovoj stazi prije dvije godine.

"Ova padina savršeno odgovara mom stilu i volim se utrkivati ovdje. Moja sestra Elena također je prvu pobjedu u Svjetskom kupu ostvarila ovdje, ovo je uistinu posebna staza za nas. Ona leži doma i liječi ozljedu od posljednjeg pada, a ja puno mislim na nju. Nadam se da je sada sretna zbog mene."

"Vremenski uvjeti su bili ponovno teški, ali staza je bila jako dobro pripremljena tijekom obje utrke pa sam ju mogla napadati kako sam željela. Ovaj će mi rezultat jako podignuti moral. Propustila sam ovu utrku prošle sezone jer sam imala dosta problema s ozljedama. Talijanski doktori mi nisu dali niti da treniram sve do siječnja zbog nepravilnog kucanja srca. Sada je sve to riješeno, i drago mi je da sam ponovno u vrhu."

"Moj je glavni cilj ove sezone biti konstantno dobra u brzim disciplinama, kao i vrhunski se pripremiti za Svjetsko prvenstvo u Val d'Isereu. Staza tamo mi se također čini idealnom za mene i moje skijanje."

Prošlogodišnja iznenađujuća pobjednica Sestrierea i Bormia, Fabienne Suter, u sezonu je odlično krenula opravdati osvojena postolja te dokazivati da takvi rezultati nisu bili slučajni. "Dala sam danas sve što sam imala na stazu. Lijepo je biti ponovno na postolju tako rano ove sezone. To mi puno znači, sada mogu biti puno opuštenija. Znam što mogu i što očekivati od narednih utrka."

Skijašice sljedećeg vikenda sele u Španjolsku pokrajinu Kataloniju (La Molina) gdje će voziti veleslalom i slalom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!