Nogomet

Boca si zakomplicirala život

Maja Giljanović • ponedjeljak, 08.12.2008.
Boca si zakomplicirala život
Foto: EPA

San Lorenzo i Tigre su pobijedili, a Boca izborila samo bod čime u zadnje kolo Aperture sve tri momčadi ulaze bodovno izjednačene. Mini-šansu vidi i Lanus na četvrtom mjestu koji za vodećima zaostaje dva boda...

Boca Juniors koja je u predzadnje kolo krenula s prvog mjesta dva je boda prednosti ispustila samo remiziravši protiv Gimnasia La Plate, ali čak mogu biti zadovoljni bodom jer su zadnjih 25 minuta odigrali s desetoricom nakon isključenja Claudija Morela.

Tigre je protiv Rosario Centrala nakon samo 10 minuta gubio 2:0 prije nego je Carlos Luna izjednačio još prije kraja poluvremena, a Leandro Lazarro se pokazao jokerom s klupe zabivši pobjednički gol u 81. minuti.

Drame nije bilo u barriju Buenos Airesa Boedu. San Lorenzo je protiv Independientea, naime, poveo u 20. minuti (Barrientos), a dvije minute poslije nekadašnji napadač Reala Santiago Scolari praktički je riješio pitanje pobjednika.

Da stvar za goste bude još poraznija u prvom su poluvremenu ostali još i s igračem manje (Rios) i s još jednom loptom u svojoj mreži, ali San Lorenzo je u drugom dijelu primirio igru i zabio još samo jednom (Barrientos) te je Independiente čak uspio i sam postići gol (Nunez).

Još samo jedno kolo prvaci River Plate je ostao prikovan za dno nakon poraza - devetog ove sezone - od Godoy Cruza.

Što se utrke za naslovom tiče, zadnje će kolo prštati od neizvjesnosti. U Argentini gol-razlika nije faktor - budu li dvije momčadi izjednačene i nakon 19. kola, igra se play-off, mini-turnir budu li poravnate sve tri.

Čak im se može priključiti i Lanus (slavio protiv Veleza) u slučaju da pobijedi San Martin Tucaman, a i Boca protiv Colona i Tigre protiv Banfielda i San Lorenzo u gostima kod Argentinos Juniorsa odigraju neriješeno.

Argentina, 18. kolo:
Velez - Lanus 0:2, Banfield - Argentinos Juniors 2:2, Racing - Gimnasia Jujuy 0:0, San Martin - Newell's Old Boys 2:0, River PLate - Godoy 1:2, Arsenal - Huracan 1:0, Gimnasia La Plata - Boca Juniors 0:0, Rosario - Tigre 2:3, Colon - Estudiantes 0:1, San Lorenzo - Independiente 4:1

Tablica:
1.San Lorenzo 18 11 3 4 +16 36
2.Boca Juniors 18 11 3 4 +11 36
3.Tigre 18 11 3 4 +11 36
4.Lanus 18 10 4 4 +10 34
...
20.River Plate 19 2 7 9 -9 13

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!