Nogomet

"Na proljeće ćemo biti još bolji"

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 08.12.2008.
"Na proljeće ćemo biti još bolji"
Foto: Bruno Karadža

Ante Miše i njegovi igrači Hajdukovim su navijačima osigurali ugodne blagdane. "Hit-trener" konačno se riješio prefiksa "v.d." i postao trener koji će voditi momčad i na proljeće. Oproštaj od jesenskog dijela sezone danas je upriličen na poljudskom stadionu, a Miše je najavio još bolji Hajduk na proljeće...

Pobjedom u Šibeniku, šestom prvenstvenom u nizu, Hajdukovci su zaokružili odličnu završnicu jeseni. Nečekivanu, nakon problema zbog kojih je Goran Vučević odstupio sa splitske klupe. U završnom osvrtu na jesen Ante Miše najavio je još bolji Hajduk na proljeće. Od danas do do 5. siječnja Hajdukovi nogometaši su slobodni, a neki će vjerojatno nastupiti i na raznim malonogometnim turnirima.

"Humanitarne turnire igrači mogu igrati. Nećemo zabranjivati ni nastupe na drugim turnirima, no ako se netko ozlijedi bit će drastično kažnjen. Igrat će na osobnu odgovornost", kaže Miše.

Jeste li očekivali ovakav Hajduk i ovakvu situaciju na ljestvici, uz osigurano polufinale kupa?
"Očekivao sam da se Hajduk pokuša boriti s Dinamom za prvo mjesto, ali nisam očekivao da će se dogoditi ovo što se dogodilo s ostavkom Vučevića i mojim preuzimanjem. Iskoristio sam šansu na način na koji vjerojatno nitko nije vjerovao osim mene i mojih suradnika. Zahvaljujem igračima na odlično odrađenoj polusezoni kojoj dajem čistu peticu. Treba nam sad dobar odmor na kojeg svi idemo sretni i zadovoljni."

Imate li neke posebne želje glede pojačavanja momčadi za proljeće?
"Nemam neke posebne želje, najveće pojačanje će biti ako ostane Kalinić. Ovi igrači su pokazali da se na njih može i mora računati. Igra se ne može napraviti za mjesec ili dva. Sad smo već pola godine zajedno i što duže budemo zajedno siguran sam da će Hajduk biti još bolji. Još jedne zajedničke pripreme koje će gospodin Fradelić napraviti s nama, koje će biti bolje nego ljetne, mogu samo napraviti napredak u našoj igri."

Pojačanja bi vam u odnosu na momčad koja je napravila pobjedničku seriju trebali predstavljati Rosso, Živković i Jertec, koji su malo ili nikako igrali ove jeseni?
"Svi su u konkurenciji, tko bude najbolji taj će igrati, tako je bilo i dosad. Ako oni budu pravi, nitko sretniji od mene ako pojačaju konkurenciju. Jertec je kvalitetan igrač koji je imao tu nesreću da se ozlijedio na početku sezone, a kad se oporavio nije bilo razloga mijenjati momčad koja pobjeđuje. Dijelom je i sam kriv, jer nije lako igrati u Hajduku, tu mogu uspjeti samo najbolji. Ali ja sam i danas uvjeren da je on igrač za Hajduk i da će to na proljeće pokazati."

Je li vas neki igrač posebno ugodno iznenadio?
"Punu afirmaciju doživjeli su Gabrić i Rubil, ali pohvale zaslužuju svi od prvog do posljednjeg. O Kaliniću neću ni govoriti, jučer je još jednom dokazao zašto vrijedi toliko koliko se o njemu piše."

Tijekom jeseni često se spominjalo da će se momčad na zimu pojačati lijevim braničem, brzim napadačem i stoperom. Kako danas o tome razmišljate?
"Strinić je odradio dobru polusezonu, mislim da je napredovao od ljeta i da će nastaviti napredovati. Uz njega imamo i 18-godišnjeg Jozinovića i mislim da nema potrebe dovoditi nekoga samo da bi se popunio broj, ako taj nije prava klasa. Glede napadača više ću znati nakon što se obave razgovori s Bartolovićem i Bušićem, a što se stopera tiče mislim da imamo četiri dobra igrača i da tu ne treba ništa dirati."

Proljeće za Hajdukovce počinje 22. veljače, kad na Poljud dolazi vodeći Dinamo. "S obzirom da nas već na startu čeka derbi s Dinamom, pripreme ćemo koncipirati tako da već u prvoj utakmici budemo pravi", zaključio je "novi" trener Hajduka. U klubu su potvrdili da su već počele stizati rezervacije i upiti, pa bi Poljud još jednom ove sezone mogao biti do vrha pun.

"Dugo Hajduk nije imao ovakvu navijačku potporu. Ovo što smo ove jeseni imali zaista možemo reći da su navijači bili naš 12. igrač. Pratili su nas i kad nam nije išlo, a posebno sad kad smo ostvarili niz pobjeda. Bila je ovo lijepa jesen i svim našim navijačima želim lijepe i ugodne blagdane."

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Istra 1961 84:14-108
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Istra 1961 84:14-108
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!