Nogomet

Norveški izbornik dotaknuo dno

Borna Rupnik • utorak, 09.12.2008.
Norveški izbornik dotaknuo dno
Foto: Sandro Donda

Norveška nogometna reprezentacija u ponedjeljak je ostala bez izbornika. Ostavku je na svoju dužnost podnio Aage Hareide, a tamošnji nogometni savez nema spremnu zamjenu...

Godina razočaranja za norveški reprezentativni nogomet donijela je i smjenu na klupi. Nacionalnu vrstu više neće voditi Aage Hareide, koji u posljednjih 12 mjeseci nije uspio zabilježiti niti jednu pobjedu. Naime, u osam je utakmica - što prijateljskih, što kvalifikacijskih - upisao četiri neriješena ishoda i četiri poraza.

Norveški nogometni savez priopćio je kako neće žuriti s imenovanjem novog izbornika, a Hareide se poslužio metaforom Giovannija Trapattonija kako bi objavio da je glavni motiv njegovog odlaska nedostatak motivacije: "Boca je prazna". Prvi ispit novog izbornika bit će prijateljski ogled protiv Njemačke u veljači sljedeće godine.

Norveška se nalazi na dnu devete kvalifikacijske skupine za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine, sa samo dva boda iz prva tri susreta. "Ipak, drugo nam mjesto bježi dostižna dva boda. Potrudit ćemo se da ga dohvatimo, a za to nam treba moćni trener", zaključio je predsjednik Norveškog nogometnog saveza, Sondre Kaafjord.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!